Vše o body mass index

V dnešní době, kdy se štíhlá a vypracovaná těla stávají ideálem krásy, který na nás číhá v každé reklamě, na billboardech, v televizi, novinách, zkrátka všude, touží každý být stejně dokonalý, jako ti šťastní, krásní a štíhlí lidé z obrazovky.

Co když to ale nejde tak lehce? Spousta nejen žen, ale i mužů volí různé diety a dokonce i ty drastičtějšího rázu. Mladé dívky, které dnes vyrůstají, si uvědomují, že být štíhlá je jakási záruka být úspěšná a také přitažlivá. Proto se dnes stáváme svědky anorexie a bulimie u čím dál mladších dívek. A často je to jen návyk životního stylu, které mnohé dívky přebraly od svých matek.

Krásné a štíhlé dívky se dívají do zrcadla a vidí se jako tlusté. Jelikož se v dávných dobách věřilo, že ideální váha je taková, že se od výšky v centimetrech odečte sto a mnohdy ještě více, například u žen, vypadalo to, že většina lidí trpí nadváhou. To však, ale není pravda.

Bylo proto potřeba najít nějakou vhodnou a hlavně pravdivou metodu, která by byla zárukou zdraví a také byla sestavená za zcela odborného dozoru a založena na faktech a vědeckých zjištěních.

Body Mass Index, ve zkratce BMI, slouží jako statický ukazatel, který porovnává výšku a také váhu určité osobnosti. Neurčuje však, jako mnoho dnešních metod, procento podkožního tuku. Díky BMI však lze vypočítat zdravou váhu těla v poměru s jeho výškou. Tento systém vynalezl belgický vědec Adoplhe Queteletem a to v letech 1830 až 1850.  Díky BMI se rychle dá vypočítat, jestli daná osoba trpí podvýživou, správnou váhou, nadváhou, či obezitou.

Vzorec pro výpočet BMI je zcela jednoduchý: tělesná váha (kg) / tělesná výška2(m).

Výsledky tohoto výpočtu se pohybují od 0 do 40 a dokonce i výš. Každé rozmezí značí příslušnou váhovou kategorii.
Vše o body mass index Adresa : http://www.obmi.cz
Kategorie: Internet, email, služby
Klíčová slova: bmi, bmi kalkulačka, nadváha, podváha, ideální váha
Uloženo: 31.07.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: Anketní­ systém - ankety, nástěnky, vzkazní­ky zdarma.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde