Facebook - nejen programování aplikací

Pokud budete hledat nějaké česky psané články na téma programování aplikací pro Facebook.com budete zklamáni. Zatímco seriálů a kursů pro PHP, Javascript, MySQL či C/C najdete spoustu, o programování pro Facebook.com nenajdete skoro nic. Pokud už na něco narazíte, máte pocit že článek byl napsán pro zvýšení návštěvnosti. Samozřejme pokud vládnete dobře jazykem anglických je situace jiná a zdrojů lze najít poměrně dost.

Aplikace a Aplikace
Poměrně často se dočtete, že tvorba aplikace pro Facebook je v podstatě úžasně jednoduchá. Ano pokud chcete opravdu jen aplikaci, která cosi zobrazí a nemá větší ambice (tedy nechce se nikomu nacpat do profilu, ani si zaspamovat), pak se s tím dá souhlasit. Pokud ovšem chcete plnohodnotnou aplikaci, která už se chce někomu nacpat do profilu a nedejbože si zaspamovat, případně zaujmout k opětovnému používání, věc už je trochu složitější.

O čem to tedy bude …
V tomto volném seriálu si řekneme jak vytvořit úplně jednoduchou aplikaci bez větších ambicí jen tak pro radost a poté se pustíme do větší, zajímavější aplikace. Samotné aplikace pak budou většinou v PHP, ale uvidíme jak se vše bude vyvíjet …

V samotném úvodu by se toho dalo o fenoménu Facebook.com napsat mnohem víc. Jak Facebook vznikl a kdy a proč se dozvíte jinde. Koneckonců i celý tento blog bude zachytávat aktuality a články o Facebook.com. Ale pokud mě napadne něco zásadního, napíšu o tom v některém z příštích dílů.
Facebook - nejen programování aplikací Adresa : http://www.facebook-cz.eu/
Kategorie: Internet, email, služby
Klíčová slova: facebook, facebook.com, programování, aplikace, odkazy, články, novinky, sociáln
Uloženo: 18.09.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 2.8
Hodnocení webu: 3

Tip: Anketní­ systém - ankety, nástěnky, vzkazní­ky zdarma.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde