Fulltextové vyhledávání HLEDEJCENY.cz

Proto se zvyšuje oblíbenost tzv. „vyhledávačů a porovnávačů cen a zboží“ – portálů, na kterých si Vámi vybrané zboží dá porovnat a zjistit, na kterém internetovém obchodě jej mají nejlevnější. Jedním z předních vyhledávačů pro tento účel je i portál www.hledejceny.cz – má rozsáhlý katalog zboží + velmi kvalitní fulltextové vyhledávání.

Pokud se zboží nenajde v katalogu zboží (katalog zboží je pravidelně aktualizovaný seznam produktů, které jsou populární), automaticky se vyhledává v tzv. „fulltextovém“ vyhledávání. V principu to znamená vyhledávání v celé rozsáhlé databázi 4 453 405 výrobků, jejichž počet denně narůstá.

Pokud jste nenašli ve vyhledávání to, co jste hledali anebo naopak jste našli výsledků příliš mnoho, lze vyhledávání upravit.
Mezi důležité operátory patří „+“ a „-“ – neboli slovy plus a mínus. Pokud vyhledávaný název zboží zadáte v normálním tvaru, např. „Philips 32PFL5403D“ (bez uvozovek), bude to mít stejný efekt, jako „+Philips +32PFL5403D“. V případě, že by vyhledávání bylo příliš obecné, např. při vyhledání mobilního telefonu LG KP500 Cookie pomocí klíčového slova „lg kp500“ nám ve výsledku vydá nejen samotný telefon, ale i nabíječku.

Pokud budeme chtít z výsledků vyhledávání odstranit slovo „nabíječka“, stačí jej „vymínusovat“, neboli za vyhledávaný řetězec přidat „ –nabíječka“.
Díky těmto operátorům se vyhledávání velmi zjednoduší a vy opravdu dokážete z bezmála 4,5 milionu výrobků najít právě ten svůj :).

Nemůžeme samozřejmě opomenout volby v horní liště, pod kterou si můžeme omezit cenu, případně zaškrtnout zda prohledávat pouze katalog, pouze fulltext anebo obojí, anebo zda neprohledat pouze jednu specifičtější kategorii.

Fulltextové vyhledávání prohledává jak popisek, tak název výrobku, takže je velmi nepravděpodobné, že byste opravdu nenašli to, co hledáte. Pamatujte na jednu věc: Informace jsou všude kolem nás, jen je třeba je najít!

Fulltextové vyhledávání HLEDEJCENY.cz Adresa : http://www.hledejceny.cz
Kategorie: Internet, email, služby
Klíčová slova: porovnávač cen, hledejceny, nejlevnější zboží
Uloženo: 01.09.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: Anketní­ systém - ankety, nástěnky, vzkazní­ky zdarma.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde