Scientologická církev ve světě

První Scientologická církev byla založena roku 1954, a od té doby se Scientologické náboženství rozrůstalo. Scientologická církev má v současné době přibližně 11.000 církví, misí a skupin je zastoupena ve více než 167 zemích po světě.

Ve všech zemích, ve kterých Scientologická církev existuje, se naše církev snaží zaregistrovat v souladu se zákony dané země jako nezisková organizace s náboženskými cíli, kromě těch zemí, kde taková forma registrace není možná. Právní řády různých zemích se často velmi liší. Některé zavádějí oficiální rejstříky pro církve a náboženské skupiny, v rámci kterých mají jednotlivé skupiny povinnost se zaregistrovat a splnit určitá kritéria. Jiné užívají opačný přístup a výslovně zakazují vést oficiální seznamy „akceptovaných“ náboženství a domnívají se, že tato záležitost nespadá do jurisdikce státu.

Vlády a soudy v mnoha různých zemí uznávají náboženský charakter Scientologie. Záměrem těchto stránek je poskytnout vám určitou představu o tom, jak je na scientologii nahlíženo v Evropě i v dalších částech světa.
Scientologická církev ve světě Adresa : http://scientologie.blgz.cz/rubriky/Uznani-Scientologie-ve-svete/
Kategorie: Instituce, organizace, úřady
Klíčová slova: scientologie, scientologická církev, scientolog, scientologické kurzy
Uloženo: 08.05.2015
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde