Slavnostní otevření

V sobotu 23. června se sešlo více jak 1.500 scientologů, lidí ze sousedství a hodnostářů, kteří se spolu s představiteli církve zúčastnili slavnostního otevření.
Nová budova církve se nachází jen asi míli jižně od historického domu zakladatele církve L. Rona Hubbarda. Tento dům leží ve stínu známé hory Camelback Mountain. Bylo to zde, kde v roce 1952 učinil monumentální objev: izoloval, identifikoval a exteriorizoval lidskou duši. Během let, kdy se scientologické náboženství formovalo, cestovali scientologové napříč třemi kontinenty, aby mohli slyšet L. Rona Hubbarda, který poskytl ve Phoenixu přes 600 přednášek - více než v jakémkoli jiném městě na světě. Tyto přednášky a pro další vývoj Scientologie klíčová díla, která ve Phoenixu napsal, tvoří podstatnou část základního písma scientologického náboženství.

Předzvěstí historického významu této události bylo slavnostní otevření nové budovy církve pro veřejnost panem Davidem Miscavigem, předsedou rady Centra náboženské technologie a duchovním vůdcem scientologického náboženství, který na počest této události řekl místním členům církve: "Právě se chystáte začít novou kapitolu vaší historie. A to vše začíná nehynoucím závazkem zachovat a prosazovat toho vzácného ducha kompetence, porozumění a laskavosti, s kterým L. Ron Hubbard původně založil Scientologii. Neboť jen tak je možné, abychom dosáhli cílů Scientologie a to znamená svět bez válek; svět, na který můžeme být hrdí, kde schopní mohou prosperovat, kde čestné bytosti mají práva a všichni mohou svobodně stoupat k větším výšinám. A přesně to je zodpovědnost nás scientologů. A je to zodpovědnost, kterou přijímáme se ctí."

Mezi přítomnými představiteli Phoenixu nechyběli starosta Greg Stanton; zakladatel a výkonný ředitel Hnutí Interfaith v Arizoně Dr. Paul Eppinger; výkonný ředitel Jednotných školních programů v čtvrti Higley pan Tony Malaj; a smírčí soudce oblasti West Mesa pan Mark Anderson.

Starosta Greg Stanton při svém slavnostním projevu řekl: "Dnes se považuji za starostu, který má opravdu štěstí. Protože na Zemi je jen jedno město, kterému náleží titul ‘kolébka Scientologie’, a já jsem velmi hrdý, že je to právě Phoenix. Blahopřeji Scientologické církvi k vaší úžasné Ideální organizaci."

Zakladatel a výkonný ředitel Hnutí Interfaith v Arizoně Dr. Paul Eppinger zdůraznil roli Scientologie v komunitě interfaith [komunita a vztahy různých náboženství]: "Scientologická církev měla vždy silné a efektivní představitele v naší radě. Nacházíme se tak blízko místa, kde L. Ron Hubbard žil, formuloval a napsal tolik základních a originálních principů Scientologie, že je pro Scientologickou církev přirozené - být podstatnou součástí Hnutí Interfaith ve státě Arizona - a právě takovými jste!"

Výkonný ředitel Jednotných školních programů v čtvrti Higley pan Tony Malaj promluvil o studijních a vzdělávacích programech církve: "Máme dnes učitele ve veřejných a charterových školách státu Arizona, kteří se dostávají přes překážky, výsledkem čehož dosahují novou úroveň úspěchu u svých studentů. Přeji si, abyste věděli, že nám, kteří pracujeme na poli vzdělávání, pomáháte naplňovat naše poslání."

Smírčí soudce oblasti West Mesa pan Mark Anderson ocenil práci církve v oblasti ochrany rodiny: "Když jsem byl v zákonodárném sboru státu Arizona, zajistili jsme, že rodiče už nebudou nuceni dávat svým dětem škodlivé psychotropní léky. To bylo obrovské vítězství pro nás pro všechny. A rád mohu prohlásit, že náš úspěch byl dosažen velkou měrou díky oddanosti a tvrdé práci zaměstnanců a členů Scientologické církve."
_________________

Nové sídlo církve s plochou 4.200 m2 tvoří komplex budov rozkládajících se na pozemku o rozloze dvou akrů. Církev zve obyvatele Phoenixu, aby se dozvěděli o Dianetice a Scientologii v rozsáhlém Informačním centru pro veřejnost. Návštěvníci si mohou sami prohlédnout centrum a jeho prezentace informačních a dokumentárních filmů o praktikách Scientologického náboženství, stejně tak jako o životě a odkazu zakladatele Scientologie L. Rona Hubbarda. Informační centrum dále představuje úplnou řadu Scientologickou církví sponzorovaných humanitárních programů, včetně světové iniciativy za lidská práva; světový vzdělávací, preventivní a rehabilitační program na zvládání problému drog; globální síť center gramotnosti a učení; a program Scientologických dobrovolných duchovních, který je nyní největší světovou nezávislou jednotkou pomáhající při katastrofách.
Celkem nabízejí multimediální obrazovky centra více než 500 filmů, které lze jednoduše spustit tlačítkem. Centrum je otevřeno od rána do večera a návštěvníci se mohou vracet tak často jak se jim zlíbí.

Církevní kaple hostí kongregační shromáždění včetně nedělních služeb, svatby, křtiny - ale také různá setkání pro místní komunitu a návštěvníky jakéhokoli vyznání. Nová budova církve dále disponuje několika přednáškovými sály, učebnami a tucty místností pro scientologický auditing (duchovní poradenství).
__________________

Otevření nového sídla církve ve Phoenixu je šestou Ideální organizací, která otevřela své brány veřejnosti v roce 2012. Mezi další patří Scientologická církev Denver, v hlavním městě státu Colorado, USA, 16.6.2012; Scientologická církev Orange County, v Kalifornii, USA, 2.6.2012; Scientologická církev v metropolitní oblasti Cincinnati, 25.2.2012; Scientologická církev Sacramento, v hlavním městě státu Kalifornie, USA, 28.1.2012; a Scientologická církev Hamburg, Německo, 21.1.2012.

Ideální organizace jsou konkrétní podobou naplnění vize scientologického náboženství, jak ji pojal L. Ron Hubbard.

Slavnostní otevření Adresa : http://www.scientology.org
Kategorie: Instituce, organizace, úřady
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 25.07.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde