Scientologická církev oslavuje otevření

Církev stojí v centru města, na ulici South Street Market 315 a odráží růst nové scientologické kongregace mezi těmito společenstvími. Sousední společenské centrum stojí jen pár minut jízdy na jih Los Angeles, v ulici South Vermont Avenue 8039. Společně tato církev a společenské centrum zajišťuje všechny služby scientologického náboženství, stejně tak jako mnoho humanitárních iniciativ a sociálních programů ve prospěch Inglewoodu a South Los Angeles.

Nová Inglewoodská scientologická církev na South Market Street poskytuje Veřejné informační centrum pomocí prezentace víry a zkušeností scientologického náboženství, stejně jako život a odkaz zakladatele Scientologie L. Rona Hubbarda. Informační centrum dále poskytuje přehled spousty humanitárních programů sponzorovaných církví. Tyto programy zahrnují iniciativu celosvětových lidských práv, stejně důležité dalekosáhlé protidrogové výchovy a preventivní kampaně, celosvětové sítě gramotnosti a vzdělávacích center a program scientologických dobrovolních duchovních, který je nyní největší nezávislou pomocnou silou na Zemi. Multimedia tohoto Informačního centra zobrazují téměř 500 dokumentárních filmů.

Nové společenské centrum na Vermont Avenue se nachází v historické umělecké památce, která se datuje na začátek 1930, a kterou církev s velkou péčí zrekonstruovala. Je charakteristická halou s 380 místy, spoločenským auditoriem L. Ron Hubbarda, určený pro společenské akce a jako místo pro setkávání obyvatel jakéhokoli náboženského vyznání. V tomto ohledu se jedná o místo vyhrazené pro celospolečenské iniciativy v duchu vize zakladatele, kde všechny církve různých náboženských vyznání spolupracují na dosažení společného snu. Centrum je dále charakteristické řadou učeben a konferenčních zařízení za účelem plného rozsahu občanských programů, včetně kompletního centra pro gramotnost a doučování.

Pan David Miscavige, předseda představenstva Religious Technology Center a duchovní vůdce scientologického náboženství, který poznamenal důležitost této příležitosti, celebroval při obřadu. Poukujíc na to, co tento den znamená pan Miscavige řekl:

"Tato nová Scientologická církev je doslova prodchnuta příspěvky a celosvětovým duchem scientologů z více než stovky zemí. V tomto ohledu tak odráží lepší stav Scientologie – jak těla, tak duše. Kromě toho odráží rysy velikosti všech náboženství, která se tradičně snažila inspirovat, včetně slušnosti, ušlechtilosti, milosrdenství a shovívavosti. A v tomto duchu poskytujeme naše nové Společenské centrum, otevřené k použití jedince i všech, ku prospěchu všech jeho obyvatel. "

Novou církev přivítali členové Rady města Inglewood Ralph Franklin, velitel Inglewoodské policie Jacqueline Seabrooks, předseda NAACP Los Angeles Leon Jenkins, výkonný ředitel skupiny 2. výzvy zásahu proti gangu Skipp Townsend a Rev Cecil "Chip" Murray, nyní již ve výslužbě vedoucí první africké Metodistické biskupské církve v Los Angeles a nynější profesor religionistiky na USC.

Člen městské rady Ralph Franklin uvítal novou církev: "Já jsem sám za sebe velmi nadšený, že se stěhujete do svého nového domova. Děkuji vám za to, že jste naši oporou na Market Street. Pomáháte revitalizovat centrum města a nabízíte nám platformu, na které můžeme udělat přechod do naší lepší budoucnosti. Věřím, že vaše přítomnost bude katalyzátorem pro renesanci toto města. A tak s velkým potěšením za nás všechny tady ve městě Inglewood říkám - gratulujeme vám k vašemu novému domovu a vítejte do rodiny. "

Policejní prezident Jacqueline Seabrooks mluvil o řešení, které nabízí církevní protidrogová iniciativa: "Byl jsem si vědom vašeho programu Svět bez drog a vím, že tento program byl podpořen různými subjekty zde v Inglewoodu. Musím říct, že mě zaujala vaše obětavá iniciativa s cílem zajistit, že zpráva "Pravda o drogách" je k dispozici všem. Vaši dobrovolníci jsou aktivní síla, která distribuuje výukové materiály a pořádá semináře protidrogové výchovy. Vaše barevné informační brožury jsou populární a efektivní. Protože mám silné zázemí v oblasti vzdělávání, obdivuji to, co jste udělali a co dále děláte, aby se problém užívání drog dostal do vzdělávacích sfér. "

Los Angeles NAACP prezident Leon Jenkins uznal účinnost církve v oblasti programů lidských práv: "Scientologická církev zaujímá zásadní roli ve změně, kterou potřebujeme. Protože to, co církev dělá, je, že oslovuje jedince. Víte, že každý je jiný. To je důvod, proč váš program o lidských právech promlouvá ke každému z nás. A jeden po druhém pomáháte dosáhnout spravedlivé společnosti, která může žít spolu v harmonii. Církev stanovuje standard pro ostatní náboženství a v oblasti lidských práv. Myslím, že zde existují určité skupiny, které by si z vás mohly vzít nějaké ponaučení. A za to klobouk dolů. "

Výkonný ředitel 2. výzvy, Skipp Townsend, potvrdil zmocnění, které z církvních programů pochází: "Jsme rádi, že scientologická církev tady je a že městu Inglewood poskytuje proud zdrojů. Vaše církev otevírá dveře těm jednotlivcům, kteří v komuniktě hledají zlepšení. Krása je v tom, že církev jednak rozvila komunitu a zároveň otevřela komunitě dveře. To není jenom vývoj, to je zmocnění. Vy těmto lidem dáváte moc. A jsem si jist, že církev bude v tomto posilování procesu pokračovat tím, že nechává otevřené dveře, aby mohli přijít a získat zdroje a výhody, které nabízíte. "

Rev Cecil "Chip" Murray, bývalá hlava první AME církve v Los Angeles a nyní profesor religionistiky na USC, se vyjádřil s nejvyšší úctou ohledně zakladatele Scientologie L. Rona Hubbarda a Scientologické církve: "Přátelé, tento nový kostel je příležitost udělat změnu. Vyzývám vás, tuto komunitu, abyste toho plně využili. L. Ron Hubbard byl génius, který mohl říci: "Tady je problém, tady je řešení, a zde jsou podrobnosti o tom, jak dosáhnout tohoto řešení."
Scientologická církev oslavuje otevření Adresa : http://www.scientology.org
Kategorie: Instituce, organizace, úřady
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 16.11.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde