Telefonická poradna pro spotřebitele rad

Občanské sdružení spotřebitelů
Již více než 18 let je činnost této neziskové organizace neodmyslitelně spjata s ochranou spotřebitelů a nezávislým testováním výrobků. Mnoho studií dokazuje, že právě za produkty a služby vydávají spotřebitelé nejvíce svých peněz.

Objektivně, nezávisle a bez reklam
Nikdo však netouží utrácet své peníze za nekvalitní výrobky či dokonce nefunkční šmejdy, které za chvíli přestanou fungovat. Nikdo také netouží po tom, aby si z obchodů odnášel výrobky, které mu mohou dokonce i ublížit, protože se v nich skrývá zdraví či životu nebezpečná vada. Díky těmto skutečnostem se nezávislé a objektivní testování výrobků stalo jednoznačnou prioritou a posláním Sdružení ochrany spotřebitelů TEST.

dTEST – Telefonická poradna pro spotřebitele
V rámci činnosti publikuje Občanské sdružení spotřebitelů TEST své testy výrobků na stránkách časopisu dTest. Spolu s časopisem provozuje sdružení spotřebitelů také archiv všech testovaných výrobků spolu s výsledky testů v elektronické podobě na internetové stránce www.dtest.cz. V rámci ještě výraznějšího zkvalitnění služeb však zřídilo Občanské sdružení ochrany spotřebitelů službu s názvem Telefonická poradna pro spotřebitele, kde je možné jednotlivé problémy spotřebitelů diskutovat přímo s odborníky působícími v oblasti spotřebitelských práv. Tato telefonická poradna pro spotřebitele je k dispozici na telefonním čísle 299 149 009 každý pracovní den mezi 9. a 17. hodinou. Telefonická poradna pro spotřebitele je tak k dispozici všem spotřebitelům, kteří potřebují poradit například v oblasti reklamací, mimosoudního řešení sporů, nákupu na internetu a mnohých jiných oblastí.

Telefonická poradna pro spotřebitele radí a informuje
Pomocnou ruku tak sdružení spotřebitelů podává i v dalších oblastech, ve kterých může spotřebitel narazit na různá úskalí a pasti. Srozumitelně přibližuje práva kupujících (spotřebitelů) a naopak povinnosti prodávajících. Telefonická poradna pro spotřebitele dále radí, jak tyto pravidla aplikovat v běžném životě, na co si dávat pozor při reklamacích, upozorňuje na nové zákony, varuje před nekalými praktikami prodávajících i před klamavou reklamou a v neposlední řadě publikuje konkrétní příběhy ze života – pro ponaučení všech ostatních spotřebitelů.

Největší odměnou je spokojený spotřebitel
Během existence sdružení ochrany spotřebitelů bylo odhaleno již více než 500 nebezpečných výrobků, které ohrožovaly zdraví dětí i dospělých. Detailním testům bylo také podrobeno již více než 9000 výrobků, jejichž výsledky ukazují úplně jinou pravdu, než jakou se spotřebitel dozví z reklamy.
Telefonická poradna pro spotřebitele rad Adresa : http://www.dtest.cz/clanek-1530/telefonicka-poradna-pro-spotrebitele?utm_campaign=PR-tlf-poradna
Kategorie: Instituce, organizace, úřady
Klíčová slova: telefonická poradna pro spotřebitele
Uloženo: 06.12.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde