Scientologie – jak začala? Kdo s ní přiš

Zakladatelem Scientologie je američan L. Ron Hubbard. Již v roce 1923 začal svoje studium mysli a ducha. Toto studium poté po 15 letech v roce 1938 vyústilo v napsání příručky nazvané „Excalibur“. V této nepublikované práci se poprvé objevilo slovo Scientologie, aby tak L. Ron Hubbard popsal to, co nazval „studiem vědění, jak vědět“. Rozhodl se nicméně, že knihu nevydá, k tomu řekl: „Excalibur neobsahoval žádnou terapii a byl jen diskusí o tom, z čeho se skládá život.“ A dále Hubbard dodal: „Rozhodl jsem se pokračovat dále.“

Toto „pokračování dále“ vyústilo v Dianetiku, předmět, který byl představený do mnohem širšího pole Scientologie, aby poskytl skutečnou „terapii“, kterou by mohl lehko aplikovat běžný člověk z ulice. Proto v roce 1947 napsal rukopis, který detailně popisuje jádro objevů Dianetiky. Přesto, že v té době ještě nebyl rukopis publikovaný, koloval v USA mezi Ronovými přáteli a kolegy, kteří dělali další kopie a posílali je dále dalším lidem (toto dílo bylo oficiálně vydané v roce 1951 pod názvem Dianetika: Původní teze a později bylo znovu publikované pod názvem Dynamiky života).

Jak kopie rukopisu mezi lidmi kolovali, pan Hubbard začal dostávat záplavu dopisů, v kterých se lidé dožadovali dalších informací. Samozřejmě, velmi brzo zjistil, že všechen svůj čas tráví odpovídáním na tyto dopisy a tak se rozhodl, že o předmětu napíše ucelené dílo – Dianetiku: Moderní vedu o duševním zdraví.
Scientologie – jak začala? Kdo s ní přiš Adresa : http://www.profi-pr.cz/scientologie-jak-zacala-kdo-s-ni-prisel/
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: duchovno, internet, kultura, lidé, média, vzdělání, zdraví | Štítky: duchovní by
Uloženo: 07.05.2015
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde