Úřady jsou Vám přes internet blíž

Pokud Vám postačí údaje informačního charakteru, určitě oceníte možnost zjistit si informace online. Z jakých evidencí si můžete vyhledávat data přes internet?
Katastr nemovitostí – Veřejná část je přístupná pro nahlížení do katastru nemovitostí online. Přes tuto internetovou aplikaci si můžete zjistit informace o požadované nemovitosti a také kdo tuto nemovitost zjistí. Pro vyhledávání informací potřebujete znát katastrální území (či jej dohledat přes město) a také číslo dané nemovitosti. Název tohoto identifikačního údaje se liší podle toho, zda Vás zajímá stavba, parcela nebo jiný objekt. Pokud neznáte tyto údaje, existuje ještě jedna možnost vyhledávání informací. Najít objekt na katastrální mapě.
Obchodní rejstřík – v obchodním rejstříku najdete informace o osobách zapsaných v tomto rejstříku. To jsou zejména obchodní společnosti a družstva, ale můžete zde najít i další osoby. V OR se vyhledává zadáním jména nebo identifikačního čísla daného subjektu. Dále můžete vyhledávat také podle zapojených osob (fyzických nebo právnických). V obchodním rejstříku najdete (u obchodních společností) její název, sídlo, identifikační číslo, spisovou značky, předmět podnikání a také, kdo jsou zapojené osoby. U společnosti s ručením omezeným to jsou jednatelé jako statutární orgán a společníci. Nově se na Portálu justice, nenajdete obchodní rejstřík, ale veřejný rejstřík, který obsahuje také další subjekty, jako jsou např. nadace či spolky.
živnostenský rejstřík – dalším rejstříkem, ve kterém můžete vyhledávat, přes internet je právě ž.R. V tomto rejstříku najdete osoby, které podnikají podle živnostenského zákona. často zde lidé hledají podnikající fyzické osoby, ale najdete zde také obchodní společnosti. O fyzické osobě si zde můžete zjistit její jméno, místo podnikání a také živnosti, které provozuje.
Jak jste sami přesvědčili v tomto článku, internet Vám může usnadnit vyhledávání potřebných informací.
Úřady jsou Vám přes internet blíž Adresa : http://www.1prehled.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: rady,tipy,online,internet,jak,na,to
Uloženo: 10.01.2015
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde