Scientologická církev v Budapešti

BUDAPEŠŤ, MAĎARSKO • 26. května 2013

Scientologická církev Budapešť a Aplikovaná scholastika Maďarsko zorganizovaly vzdělávací kulatý stůl, kde představily novou brožuru Scientologie: Jak pomáháme – Aplikovaná scholastika, dosahování gramotnosti a vzdělání.
Scientologická církev Budapešť a Aplikovaná scholastika Maďarsko pořádaly dne 24. dubna 2013 kulatý stůl zaměřený na gramotnost a vzdělávání, aby seznámily místní představitele s technologií schopnou překonat negramotnost a zvýšit standard vzdělávání.
Maďarsko si tradičně velmi považuje vzdělání. Ve srovnání zemí podle UNESCO je Maďarsko mezi zeměmi s nejvyšší gramotností na světě, může se chlubit 99% gramotností dospělých. Podle Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (OECD) 86 % Maďarů ve věku 25–34 let získalo středoškolské vzdělání – to je výrazně nad průměrem ostatních zemí. Přesto OECD odhalila nezvykle velké nesrovnalosti mezi kvalitou vzdělávání v nejlepších a nejhorších školách a jistá část populace, jako například romští studenti, se řadí hluboko pod národní průměr.
Kulatý stůl informoval účastníky o průlomu, který je schopen vyřešit vzdělávací otázky země a který zajišťuje, že každý student má dovednosti, s nimiž je schopen naučit se a aplikovat jakýkoli předmět – Studijní technologii.
Zakladatel Scientologie L. Ron Hubbard vyčlenil přesné příčiny úspěchu nebo selhání v jakékoli aktivitě při studiu a zavedl vlastní technologii učení, se kterou lze ovládnout jakýkoli předmět. Tyto vzdělávací objevy jsou dohromady známy jako Studijní technologie.
Aplikovaná scholastika byla založena v roce 1972 v USA, aby zpřístupnila tato řešení pro široké použití. Aplikovaná scholastika se rozrostla do mezinárodní sítě škol, programů a vzdělávacích skupin.
Hosté kulatého stolu si vyslechli od jedné učitelky, co nastalo, když zavedla Studijní technologii ve své třídě. Její studenti byli testování před programem i po něm a vykázali 90% zlepšení ve schopnosti studovat poté, co se naučili základy této technologie.
Zsuzsanna Gaal, ředitelka veřejných záležitostí Scientologické církve v Budapešti, informovala kulatý stůl o podpoře vzdělávací reformy a programu Aplikované scholastiky ze strany Scientologické církve a o tom, jak se to shoduje s cíli Scientologie: „Civilizace bez duševní nemoci, bez zločinců a bez válek, kde schopní mohou prosperovat a čestní lidé mají svá práva a člověk může růst k vyšším výškám“.
Účastníci dostali výtisky nové brožury Scientologie: Jak pomáháme – Aplikovaná scholastika, dosahování gramotnosti a vzdělání.
Jeden z hostů, 65letý policejní důstojník, si uvědomil, proč pro něj byla matematika vždy obtížná. Byl překvapen, že se ve svém věku dověděl něco nového o studiu. Jiný z účastníků, sociolog, byl celý nedočkavý, až se o informace, které se dověděl, podělí se svými kolegy. Starostovi blízkého města připadal kulatý stůl podnětný a inspirující. Považoval to za něco, z čeho mohou těžit jeho voliči.
________
Scientologická církev publikovala brožuru Scientologie: Jak pomáháme – Aplikovaná scholastika, dosahování gramotnosti a vzdělání, aby vyhověla žádostem o více informací o scientologickém náboženství a o tom, jak podporuje celosvětové humanitární iniciativy a programy společenského zlepšení. Více informací najdete na www.scientology.org/AppliedScholastics.
###
Mezinárodní organizace Aplikované scholastiky je nenáboženská nezisková organizace, která otevřeně čelí problému negramotnosti tím, že ve velké šíři zpřístupňuje objevy L. Ron Hubbarda v oblasti vzdělávání a gramotnosti. Vytrénovala téměř 140 000 vzdělavatelů a díky Studijní technologii pomohla více než 39 milionům lidí. Organizace pracuje se stovkami přidružených škol a vzdělávacích programů po celém světě a poskytuje efektivní nástroje učení vyvinuté L. Ronem Hubbardem.


Scientologická církev v Budapešti Adresa : http://www.scientologie.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 17.07.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde