Scientologie: Jak pomáháme

| Kapské město, Jihoafrická republika • 13. dubna 2013 |
Vzpomínková oslava Jihoafrického dne lidských práv v Kapském městě 21. března 2013 byla skvělým zakončením 10. ročníku světového turné Mládeže za lidská práva 2013.

Prezidentka Mládeže za lidská práva (Youth for Human Rights International) Dr Mary Shuttleworthová byla 21. března speciálním hostem krále Thomase Edgara Browna u příležitosti národní kulturní akce Khoisanského království v Kapli Sand Stone v Constantii v Kapském Městě. Tato událost zakončila 10. ročník osvětového světového turné Mládeže za lidská práva – turné, jež navštívilo 8 zemí a urazilo 73.000km za 7 týdnů.

Celá událost byla připomínkovou slavností Jihoafrického dne lidských práv a projevem úcty kmenovým předkům, kterým byl na jejich počest odhalen Královský Khoisanský pamětní kámen.

Král Thomas Edgar Brown řekl účastníkům, proč si vybral právě Den lidských práv pro tuto akci: “Moderní technologie nám dala mobilní telefony a počítače, kosmické lodě a internet. Člověk však postrádá velmi silně lidská práva, která nedržela krok s technologickým pokrokem. Musíme zlepšit respekt k lidským právům.”

Král dále zdůraznil nezbytnost zvýšení úrovně lidských práv v Jihoafrické republice a zmínil se o porušování těchto práv u mládeže. Podle Armády spásy je v Jihoafrické republice odhadem 30.000 dětí, z nichž polovina je mladší 14 let, nuceno k prostituci.

Ve svém proslovu k shromážděným účastníkům zdůraznila Dr. Shuttleworthová zodpovědnost, kterou má každý jednotlivec za udržování respektu k lidským právům: “Lidská práva a zodpovědnost jsou neoddělitelné.”

Paní Erica Chesler, koordinátorka Mládeže za lidská práva v Kapské provincii poskytla účastníkům vzdělávací brožurky o lidských právech, které velkoryse poskytla Scientologická církev, aby jim pomohla seznámit se s lidskými právy a prosazovat je.

Cílem Mládeže za lidská práva je seznámit mládež s lidskými právy, obzvláště s Všeobecnou deklarací lidských práv OSN, a inspirovat ji, aby hájila toleranci a mír.

Scientologové na pěti kontinentech společně s vládními agenturami a nevládními organizacemi usilují o to, aby v širokém měřítku dosáhli povědomí o a naplnění Všeobecné deklarace lidských práv OSN z roku 1948, která je prvním světovým dokumentem o lidských právech.

Scientologická církev vydala novou brožuru Scientologie: Jak pomáháme – Sjednoceni za lidská práva: Jak učinit lidská práva globální realitou, aby vyšla vstříc poptávce po více informacích o osvětě na téma lidských práv a iniciativě o povědomí o lidských právech, které podporuje. Pro více informací navštivte Scientologickou webovou stránku.
###
Zakladatel Scientologie L. Ron Hubbard napsal: “Lidská práva se musí stát skutečností, ne jen idealistickým snem,” a scientologické náboženství je založeno na principu lidských práv. Kodex scientologa vyzývá všechny členy náboženství, aby se angažovali v podpoře skutečných humanitárních snah na poli lidských práv.

Scientologie: Jak pomáháme Adresa : http://www.scientologie.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 29.05.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde