Nová Ideální organizace Scientologie

| Portland, Oregon, USA • 11. května 2013 |
V sobotu 11. května oslavila Scientologická církev Portland otevření svého nového domova v historické čtvrti centra města. Více než 2.500 scientologů a hostů se připojilo k představitelům města a státu, aby se zúčastnili otevírací ceremonie.

Nový domov církve se nachází v proslulé budově Sherlock Building na rohu Třetí Avenue a ulice Oak Street. Tento významný orientační bod, který byl původně vystavěn v roce 1893, je již dlouhou dobu na seznamu Národního registru historických míst. Budova Sherlock Building je uznávaná jako stavba, jež patří mezi nejpozoruhodnější konstrukce pozdního 19. století v Portlandu a významný příklad architektury ve stylu Louise Sullivana v Oregonu. Scientologická církev se ujala rekonstrukce této portlandské klasiky, jež zahrnovala seizmické zpevnění všech sedmi podlaží, aby zachovala její odkaz i pro příští století. Budova nyní disponuje veškerým vybavením scientologické Ideální organizace, která může poskytnout kompletní náboženské služby rapidně rostoucí kongregaci. Sídlo církve dále slouží jako centrum pro členy všech ostatních vyznání, aby spolupracovali na zlepšení života v komunitě údolí Willamette Valley, kde se Portland nachází.

Portland samotný zaujímá významné místo v historii Scientologie jako místo scientologické bitvy o náboženskou svobodu v roce 1985. Hnutí, jež inspirovalo nejen Portlanďany ale také obhájce náboženské svobody po celém světě, spojilo desítky tisíc scientologů ve městě. Po dobu 60 dní se shromažďovali k pokojným pochodům, koncertům a tichým demonstracím se svíčkami, což vyústilo ve velké soudní vítězství náboženské svobody v Americe.

Význam nového sídla v Portlandu podtrhla účast pana Davida Miscavige, předsedy rady Centra náboženské technologie a duchovního vůdce Scientologického náboženství, který celou ceremonii vedl. Ve svém úvodním projevu hovořil o historii Scientologie v Portlandu a konkrétně o událostech okolo první scientologické bitvy za svobodu v roce 1985: “Portland byl naším testem,” vysvětlil pan Miscavige. “Byl to test našeho odhodlání, síly našeho ducha a naší rozhodnosti odvrátit vážný útok na První dodatek Ústavy Spojených států. Takže když se podíváte, kam až jsme se dostali k dnešnímu dni, pamatujte, že to všechno je díky tomu, že naše hlasy bylo slyšet před 28 lety. ”

“Z tohoto hlediska,” dodal, “váš osud předpověděl onen den, kdy se Scientologická církev v Portlandu stane ztělesněním toho, proč kdysi tisíce lidí naplnili ulice tohoto města. Jmenovitě proto, že naše neodmyslitelné právo na duchovní záchranu je svojí podstatou spojeno s tolerancí, bratrstvím a právem každého náboženství prosazovat božskou podstatu lidstva. To, že tato církev podporuje šťastný, morální a vzdělaný život bez drog a kriminality, je jenom začátek; neboť s tvrdě vybojovaným právem na náboženskou svobodu jde ruku v ruce zodpovědnost za dosažení dlouho hledaného cíle naprosté svobody. A tak vás nyní žádám, abyste nabídli svou pomoc všem těm, kdož snili o takové svobodě, tak aby také oni mohli naplnit svůj osud.”

Novou církev přišli přivítat: manažer města Cornelius a bývalý starosta Beavertonu, pan Ron Drake; výkonný ředitel Portlandského maratonu, pan Les Smith; předsedkyně Mezináboženských aktivit v okresu Washington, paní Annie Heartová; a moderátor národních televizních a rozhlasových programů “Hlas svobody”, reverend Jim Nicholls.

Ve svém projevu manažer města Cornelius, pan Rob Drake, řekl: “Scientologická církev vždy přišla k jednacímu stolu, když šlo o naši komunitu. Přestože centrum Portlandu je již dlouho vaším domovem, církev šla vždy daleko za hranice města, pokud šlo o pomoc. A s vaším novým velkolepým sídlem, jež zde dnes otevíráme, vím, že tato pomoc se dostane ještě dál.”

Pan Les Smith z Portlandského maratonu ocenil Dobrovolné duchovní Scientologické církve a jejich obětavou práci při akci, která je pro město typická: “Naše americká kultura je založena na duchu dobrovolnictví. A v tomto duchu byli vaši dobrovolníci přítomni při našem maratonu vždy za posledních 20 let. Tím, že jsou zde tak dlouho, jak zde jsou, s jejich zkušenostmi a porozuměním našim cílům jsou neocenitelní. Takže jako součást dnešní oslavy bych chtěl tímto poděkovat vašim oddaným sborům: světově proslulým Dobrovolným duchovním Scientologické církve.”

Paní Annie Heartová, předsedkyně Mezináboženských aktivit promluvila o dlouhotrvající různorodé práci pro rezidenty státu: “Jste důležitým partnerem a vůdcem mezináboženské komunity. Takže děkuji vám všem, že jste sem dnes přišli a že sloužíte městům v našem kraji a vytváříte spolupráci a mír napříč naším krásným státem Oregonem.”

Reverend Jim Nicholls, moderátor národních televizních a rozhlasových programů “Hlas svobody”, vzdal čest scientologům a oslovil všechny přítomné, když řekl: “Doufám, že si uvědomujete, jak jasně pochodeň Scientologie září. Jsem přesvědčen, že dnes na světě není žádné jiné náboženství a žádná jiná organizace, která by udělala více v zápase o naše práva na náboženskou svobodu než právě Scientologická církev.”
___________________
Nová Ideální organizace o rozloze více jak 6.000 m2 poskytuje rezidentům údolí Willamette Valley úvod do Dianetiky a Scientologie. Ten začíná v informačním centru pro veřejnost, jehož obrazovky nabízejí shlédnutí více než 500 filmů, představují víru a postupy Scientologického náboženství spolu s životem a odkazem zakladatele L. Rona Hubbarda. Informační centrum také nabízí detailní přehled mnoha Scientologickou církví sponzorovaných humanitárních programů – včetně celosvětové vzdělávací iniciativy o lidských právech; protidrogovou osvětu stejného rozsahu; globální síť center vzdělávání a gramotnosti; a program Scientologických dobrovolných duchovních, který se stal nějvětší nezávislou jednotkou pomoci při katastrofách na světě. Návštěvníci si mohou centrum libovolně prohlížet od rána do večera a přijít tak často jak se jim zlíbí.
<
Nová Ideální organizace Scientologie Adresa : http://www.scientologie.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 16.05.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde