Nové Scientologické sídlo

Hlavní město Jihoafrické republiky zvěstuje nové sídlo Scientologické církve
| Pretorie, Jihoafrická republika • 23. února 2013 |

V sobotu 23. února se sešlo více jak tisíc scientologů a jejich hostů při příležitosti slavnostního otevření nového sídla Scientologické církve Pretorie. Slavnostního otevření se kromě představitelů církve zúčastnili také zástupci města, provincie Gauteng, kde se hlavní město nachází, zástupci státu a příslušníci královských rodin Jihoafrické republiky.

Nové sídlo církve se nachází v ulici Stanza Bopape sousedící s Budovou Unie, jež je oficiálním sídlem Jihoafrické vlády a kanceláří prezidenta. Celý komplex sídla církve, který se nachází jen kousek od diplomatické čtvrti, je tvořen pěti historickými budovami, které byly původně postaveny na přelomu 20. století. Scientologická církev přepečlivě zrestaurovala edvardovské budovy a zcela je transformovala do Ideální organizace 21. století, která bude sloužit stále rostoucí kongregaci.

Na počest této události pan David Miscavige, předseda Náboženského centra technologie a duchovní vůdce scientologického náboženství, řekl: “Dnes otevíráme tuto Ideální organizaci na posvátné půdě, neboť to bylo zde na Jihoafrickém summitu, kde byla vyhlášena svoboda pro mnoho lidí. A tak jak by se nemělo nikdy zapomenout na tak úžasný úspěch lidského pokolení, nezapomeneme ani my na naši vlastní práci, dokud si i ta poslední duše v této zemi neuvědomí svou svobodu. Takže se spolu s tímto novým sídlem církve znovu zavazujeme pokračovat v práci L. Rona Hubbarda, kterou v této zemi začal, a naplnit tak jeho slova, že ‘z Jihoafrické republiky povstane další velká civilizace na této planetě.’”

Mezi vysokými představiteli, kteří přivítali otevření nového sídla církve byli koordinátor hlasování v parlamentu a jeho člen za strany ANC, Dr Mathole Motshekga; pan Thabo Madisa, ředitel programů Jihoafrického centra Constitution Hill; výkonný ředitel Jihoafrické opery a příslušník královské rodiny kmene Thembu, princ Unathi Mtirara; Jihoafrický komisař Ministerstva nápravných zařízení, pan Alfred Tsetsane; koordinátorka Ministerstva školství provincie Gauteng, paní Theodora Mohale; a Národní koordinátorka humanitního sboru Jihoafrické republiky, paní Anna-Mari Pieterse.

Koordinátor hlasování v parlamentu za stranu ANC Dr Mathole Motshekga se odvolal na myšlenku Ubuntu (což znamená “Já jsem, protože vy jste, vy jste, protože my jsme”) a přivítal tak Scientologickou církev v jejím novém sídle v Pretorii těmito slovy: “Nechť dnešek předznamená začátek nového krásného přátelství – takového, které ztělesňuje ducha Jihoafrické republiky Ubuntu, který určuje vývoj našeho národa a přináší spojení společenského a duchovního rozvoje, který si pro naši budoucnost představoval náš vzor Nelsona Mandelu.”

Pan Thabo Madisa, ředitel programů Jihoafrického centra Constitution Hill, hovořil o odkazu L. Rona Hubbarda v Jihoafrické republice: “Váš zakladatel byl velký muž. Byl to on, kdo pro nás napsal ústavu rovnosti, když po ní volali naši hrdinové, jejichž hlasy nebyly vyslyšeny. Tím podal našim lidem ruku v dobách, kdy ostatní nabízeli jen pěst. Svoboda bez lidských práv nemůže existovat a lidská práva nemohou přežít bez té první linie, která je chrání. Tato církev zde je pevností. Stojí zde ve jménu L. Rona Hubbarda, aby uskutečnila jeho sliby. A my slibujeme, že budeme pracovat s vámi, abychom zaručili, že tento duhový národ bude navždy kráčet vzpřímeně a hrdě.”

Příslušník královské rodiny kmene Thembu, princ Unathi Mtirara, vyzdvihnul Cestu ke štěstí, průvodce životem, jenž je založen na zdravém rozumu a jehož autorem je L. Ron Hubbard: “Cesta ke štěstí promlouvá jazyky Xhosa, Zulu a Afrikaans – její jazyk je univerzální. Můj prastrýc, bývalý prezident Mandela, jednou řekl, že když dáte dítěti knihu na čtení, dali jste mu všechno, co bude kdy potřebovat. To je důvodem, proč si přeji, aby každé dítě v této zemi dostalo jeden výtisk. Potřebujeme to v každé ulici Johanesburku, v každé škole Kapského města – chci to všechno pro Jihoafrickou republiku.”

Koordinátorka Ministerstva školství provincie Gauteng, paní Theodora Mohale, promluvila o nástrojích L. Rona Hubbarda pro výuku a gramotnost: “Vím, že používáním Studijní technologie poskytujete dovednosti potřebné pro celoživotní vzdělávání a právě takové studenty naše země potřebuje. Tím jste naprosto v souladu s našimi cíly na Ministerstvu školství. Toto nové sídlo Scientologické církve je třeba oslavit jako příležitost nás všech pracovat společně a učinit velký pokrok v základním vzdělání všech dětí v Jihoafrické republice.”

Jihoafrický komisař Ministerstva nápravných zařízení, pan Alfred Tsetsane, hovořil o pokračujícím partnerství s církví sponzorovaným rehabilitačním programem Criminon pro odsouzené: “Podmínky v našich zařízeních, rehabilitace delikventů a bezpečnost jsou neustálou výzvou a máme před sebou ještě spoustu práce. Se Scientologickou církví jsem se seznámil, když jsem byl svědkem realizace jejich programu Criminon. Tento program měl pozoruhodné výsledky při rehabilitaci delikventů.”
Národní koordinátorka humanitního sboru Jihoafrické republiky, paní Anna-Mari Pieterse, řekla o spolupráci se Scientologickou církví: “L. Ron Hubbard rozpoznal velmi dobře potenciál, který je nedílnou součástí naší Jihoafrické republiky. Přeji si a věřím, že toto nové sídlo Scientologické církve a její humanitární programy, jež nabízejí řešení pro všechny, poskytne příležitost pro obyvatele tohoto města a národa, aby si uvědomili svůj plný potenciál.”
___________________

Více na: www.scientologie.cz
Nové Scientologické sídlo Adresa : http://www.dianetika.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 28.03.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde