Pravda o drogách

Scientologie: Jak pomáháme — nové průzkumy ukazují potřebu drogové prevence

| Tokyo, Japonsko • 11. března 2013 |
75 procent středoškoláků v Japonsku je proti konzumaci nebo držení nezakázaných drog

Průzkum, který provedla a 19.2. zveřejnila Japonská tisková agentura Kyodo Tsushin, ukazuje, že více než 75% japonské středoškolské mládeže si myslí, že konzumace nebo držení “dappo habu” (nezakázaných drog) je špatné, zatímco zbývající studenti se domnívají, že s držením nebo držením a konzumací těchto substancí není nic v nepořádku, pokud nejsou zakázány.

Nezakázané drogy jsou látky, které sice nejsou posuzovány jako nelegální, ale jsou chemicky podobné zakázaným narkotikům.

Průzkum probíhal od září do prosince 2012 na 6 středních školách a 11 nižších středních školách (věková skupina nižších středních škol v Japonsku je přibližně 13-15 let) v prefekturách Saitama a Kanagawa a v Tokiu. Celkem se průzkumu zúčastnilo 6.150 studentů — 3.074 studentů středních škol a 3.076 studentů nižších středních škol.

Noviny Japan Times informovaly o prohlášení koordinátorky programu Pravda o drogách v Japonsku, paní Nao Mazaki, která řekla, že průzkum ukázal, že si mládež není vědoma potenciálního nebezpečí, které tyto nezakázané drogy mohou způsobit, což jasně ukazuje naléhavou potřebu, aby vláda zesílila programy, které budou šířit osvětu o těchto látkách.

Dobrovolníci ze Scientologické církve Tokio zvyšují povědomí o těchto syntetických látkách pomocí meetingů s policejními a bezpečnostními složkami a vládními výbory a dále informováním médií. Dobrovolníci oslovují mládež prostřednictvím vzdělávacích přednášek na školách a distribucí brožurek v ulicích. Tyto brožurky informují o skutečnostech spojených se zneužíváním pouličních drog a léků na předpis.

Scientologická církev vydala brožuru Scientologie: Jak pomáháme — pravda o drogách, Vytvoření světa bez drog, aby vyšla vstříc poptávce po více informacích o protidrogově osvětových a preventivních iniciativách, které podporuje. Text brožury a více informací najdete na www.Scientology.org/antidrug.
###
Zakladatel Scientologie L. Ron Hubbardnapsal: "Život na této planetě narazil na překážku, která znemožňuje jakýkoli rozsáhlý pokrok společnosti - drogy a další biochemické látky. Tyto substance mohou dostat lidi do stavu, který nejenže zabraňuje fyzickému zdraví a ničí ho, ale který může také zabránit jakémukoli stabilnímu pokroku v mentální nebo duchovní sféře."

Scientologická církev sponzoruje program Pravda o drogách, jednu z největších nevládních vzdělávacích a preventivních kampaní na světě.
Bylo nezvratně dokázáno, že když se k mladým lidem dostane pravda o drogách — faktické informace o tom, co drogy jsou a jak působí — jejich konzumace klesne úměrně tomu.

Více na: www.drogy.cz

Pravda o drogách Adresa : http://www.drogy.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika. Scientologie, L. Ron Hubbard, drogy, Pravda o drogách, prevence drog,
Uloženo: 20.03.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde