Scientologie: Jak pomáháme

| Amsterdam, Holandsko • 22. ledna 2013 |

Merel Remmerswaalová si předsevzala, že se všechny holandské děti dozvědí pravdu o drogách.

Ačkoli je teprve únor, Merel Remmerswaalová, která pracuje v Oddělení pro veřejnost Scientologické církve Amsterdam, už plánuje každoroční maraton Pravda o drogách, který se bude konat v létě. Paní Remmerswaalová a její team běžců pracují na návrhu trasy tak, aby maraton Pravda o drogách měl co největší dopad. V srpnu minulého roku proběhl dvoutýdenní a 350km dlouhý Maraton za Holandsko bez drog. Team běžců se při něm setkal s 19 starosty a členy městských zastupitelstev, jimž představil preventivní program Pravda o drogách.

“Dva členové městského zastupitelstva a jeden starosta měli tak vysoké mínění o tom, co děláme, že s námi běželi několik kilometrů,” říká paní Remmerswaalová. “A všichni velmi oceňovali náš program. Všichni ti bežci byli dříve závislí na drogách a se svými příběhy se podělili jak s úředními osobami a médii, tak s mládeží v každém městě, které jsme navštívili. Jejich poselstvím bylo, že drogy ničí život a že protidrogová osvěta je životně důležitou pomocí pro mladé lidi, aby měli informace, na jejichž základě mohou učinit rozhodnutí o životě bez drog.”

Paní Remmerswaalová podporuje protidrogovou prevenci po celý rok. Ona a její skupina dobrovolníků rozšiřují výtisky brožurek Pravda o drogách do obchodů, knihoven, policejních stanic, vládních kanceláří a na různé párty a akce v sousedství.

“Dva dobrovolníci projektu Pravda o drogách a já jsme se rozhodli, že problematiku zneužívání drog a prevenci předneseme holandským zákonodárcům,” říká paní Remmerswaalová. “Přečetli jsme mnoho vědeckých zpráv, dali dohromady fakta a statistiky o zneužívání drog v Nizozemí a předali shrnující zprávu o situaci s drogami všem členům parlamentu. Několik z nás včetně člověka, který byl sám v minulosti na drogách, jsme se sešli s jednou poslankyní. Byla opravdu ráda, že pronikla do podstaty tohoto problému.”

Od roku 2006, kdy se paní Remmerswaalová stala členkou Scientologické církve, pracuje aktivně pro program Pravda o drogách, který je Scientologickou církví sponzorován. Dříve byla skautskou vedoucí a měla na starost skupinu 36 dětí ve věku 7 až 11 let. Už tehdy hledala nějaký efektivní protidrogový osvětový a prevenční program. V protidrogové prevenci se začala angažovat poté, co zjistila, že už jedenáctiletým dětem jsou nabízeny drogy a že už některé děti ve věku 12 let se stávají závislými.

“Co se mi nejvíce líbí na Pravdě o drogách je, že je to program zcela založený na zdravém rozumu,” říká paní Remmerswaalová. “Proč by někdo bral drogy potom, co uslyší příběhy bývalých narkomanů, které jsou součástí těchto brožurek a videí?”

Scientologická církev vydala brožuru Scientologie: Jak pomáháme — pravda o drogách, Vytvoření světa bez drog, aby vyšla vstříc poptávce po více informacích o protidrogově osvětových a preventivních iniciativách, které podporuje. Text brožury a více informací najdete na www.Scientology.org/antidrug.
###
Zakladatel Scientologie napsal: "Život na této planetě narazil na překážku, která znemožňuje jakýkoli rozsáhlý pokrok společnosti - drogy a další biochemické látky. Tyto substance mohou dostat lidi do stavu, který nejenže zabraňuje fyzickému zdraví a ničí ho, ale který může také zabránit jakémukoli stabilnímu pokroku v mentální nebo duchovní sféře."

Scientologická církev sponzoruje program Pravda o drogách, jednu z největších nevládních vzdělávacích a preventivních kampaní na světě.
Bylo nezvratně dokázáno, že když se k mladým lidem dostane pravda o drogách — faktické informace o tom, co drogy jsou a jak působí — jejich konzumace klesne úměrně tomu.

Více na: www.drogy.cz

Scientologie: Jak pomáháme Adresa : http://www.drogy.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika. Scientologie, L. Ron Hubbard, Pravda o drogách, drogy, marihuana
Uloženo: 06.03.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde