Scientologická církev Dánsko podporuje p

Na oslavu Dne lidských práv OSN pochodovaly stovky studentů Kodaní ve jménu lidských práv pro všechny

Více než 200 studentů pochodovalo 10. prosince 2012 navzdory nevlídnému počasí sněhem pokrytými ulicemi Kodaně 2,6 km dlouhou trasu již 4. ročníku pochodu Mládeže za lidská práva v den výročí Všeobecné deklarace lidských práv OSN.

Scientologická církev Dánsko, jež podporuje Mládež za lidská práva a pomohla organizovat pochod, byla jednou z mnoha skupin, které se této iniciativy účastnily spolu s Evropskou asociací proti rasismu (ENAR), Dánskou pomocí muslimům, Mládežnickou a studentskou unií Ogaden (OYSU), skupinou Your Global Heart a Městem Kodaň.

Pochod Mládeže za lidská práva začal u školy Blagard a skončil u centra Korsgadehallen, v němž se studenti zúčastnili konference o lidských právech, kterou vedl člen městské rady Klaus Mygind.

Nina Christensen, jež je dobrovolnicí v Mládeži pro lidská práva, hovořila o cíli této organizace – vytvořit tolerantnější a klidnější svět vzděláváním o lidských právech. Představila sérii krátkých vzdělávacích filmů, které pomáhají mladým lidem porozumět a ocenit články Všeobecné deklarace lidských práv a pozvala přítomné účastníky na pochod a konferenci Mládeže za lidská práva v příštím roce.

Součástí konference byly prezentace, které ukazovaly potřebu úplného naplnění Všeobecné deklarace lidských práv a příklady toho, co dělají mladí lidé proto, aby dosáhli uskutečnění jejích článků.

Imam Hassan z Mládežnické a studentské unie Ogaden popsal tíživou situaci etnických Somálců žijících v regionu Ogaden v Etiopii. Tito Somálci byli nuceni opustit své domovy a vlast a žijí nyní jako uprchlíci. Dánský rapový zpěvák Ali Sufi věnoval svou píseň příteli, jenž byl nespravedlivě uvězněn a odsouzen k smrti v Iránu. Abdul Wahid Pedersen z Dánské pomoci muslimům hovořil o utrpení sirotků po teroristickém útoku v Beslanu v roce 2004.

Studenti dále promluvili k přítomným o projektech, které podnikli, aby se dozvěděli více o lidských právech a propagovali je. Talentovaní mladí umělci pak vyjádřili prostřednictvím hudby a tance, že všeobecná lidská práva se musí stát skutečností.

L. Bangsbo Pedersen z asociace Your Global Heart a Bashy Quraishy z Evropské asociace proti rasismu pak promluvili o své práci na zajišťování lidských práv a vyzvali studenty, aby si tento cíl udrželi jako prioritu ve svých životech.

Ve svém projevu pak profesor Claus Haagen Jensen, bývalý předseda Dánského institutu pro lidská práva, řekl “Je to historická zkušenost, že dnešní mladí lidé, kteří se učili o lidských právech, se dnes v této věci angažují tak, jak jsme toho dnes byli svědky.” Požádal potom studenty, aby spojili své síly a souhlasili, že budou pokračovat v práci na zaručení lidských práv pro všechny.

Scientologická církev vydala novou brožuru Scientologie: Jak pomáháme – Sjednoceni za lidská práva: Jak učinit lidská práva globální realitou, aby vyšla vstříct poptávce po více informacích o osvětě na téma lidských práv a iniciativě o povědomí o lidských právech, které podporuje. Pro více informací navštivte scientologickou webovou stránku.
###
L. Ron Hubbard napsal: “Lidská práva se musí stát skutečností, ne jen idealistickým snem.” Kodex scientologa vyzývá všechny členy náboženství, aby se angažovali v podpoře skutečných humanitárních snah na poli lidských práv.”

Scientologové na pěti kontinentech se podílejí na společných snahách s vládními a nevládními organizacemi, aby v širokém měřítku dosáhli povědomí o a naplnění Univerzální deklarace lidských práv OSN z roku 1948, která je prvním světovým dokumentem o lidských právech.

Více na: www.scientologie.cz




Scientologická církev Dánsko podporuje p Adresa : http://www.dianetika.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 30.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde