Nový Zéland - Partnerství scientologů a


| Auckland, Nový Zéland • 13. ledna 2013 |

Scientologická církev a Maorští strážníci z Mangere, jednoho z předměstí největšího města na Novém Zélandu Aucklandu, začali rok 2013 tím, že znovu potvrdili svůj cíl, kterým je Nový Zéland bez drog


Scientologická církev a Maorští strážníci z Mangere znovu potvrdili svůj cíl - Nový Zéland bez drog - a sestavili plány na tento rok při setkání v Nga Whare Waatea Marae, což je místní kulturní středisko, kde se setkává komunita Maurů ke kmenovým oslavám, akcím a posvátným tradicím.

Thomas Henry je managerem Maorských strážníků v Mangere, což je organizace dobrovolníků, která slouží své komunitě pod Ministerstvem maorského rozvoje a zajišťuje ochranu a bezpečnost pro mládež a celou komunitu.

"Používáme teď materiály programu Pravda o drogách už šestým rokem a vidíme výsledky v naší oblasti," říká Henry. "Kriminalita spojená s drogami poklesla v Jižním Aucklandu v minulém roce o 20% a my víme, že tyto brožurky přinášejí výsledky."

Mereana Peka, jež je managerkou marae, tradičního maorského kmenového shromaždiště, a bývalou Maorskou strážnicí v předměstí Otara, byla dalším řečníkem. V roce 2006 byl jejím společníkem neustálý strach, že její syn, jenž byl závislý na drogách, zemře. Pak dostala její vnučka výtisk brožurky Pravda o drogách, přinesla ho domů a začala z něj číst svému otci každou noc. Peka říká, že její syn, který dnes žije a skoncoval s drogami, za to vděčí té brožurce a vytrvalosti své dcery.

Další byla Rita Petersová ze Scientologické církve, koordinátorka místních záležitostí v Aucklandu, která představila novou brožurku
Scientologie - Jak pomáháme: Pravda o drogách, Vytváření světa bez drog. Tato publikace podává všeobecný přehled programu Pravda o drogách.

"Díky podpoře mnoha místních skupin, kterým není drogová epidemie lhostejná, jsme mohli pomoci v některým oblastem země, které jsou drogami postižené nejvíce," říká Petersová.

Maorští strážníci Nového Zélandu a početné místní a církevní skupiny po celé zemi pomohli distribuovat více než 450.000 brožurek Pravda o drogách. Nyní existuje šest aktivních vzdělávacích center programu Pravda o drogách ve městech Rotorua, New Plymouth, Northland a Západním a Jižním Aucklandu.

Scientologická církev sponzoruje protidrogovou osvětu po světě už více než 30 let. Ke konci 90. let vytvořili scientologové v Evropě sérii brožurek pro mládež. Tyto brožurky obsahovaly fakta o nebezpečí drog. O brožurky byl tak vysoký zájem, že je Scientologická církev začala vydávat a šírit mezinárodně, což vyústilo v distribuci milionů brožurek, letáků a plakátů po celém světě.

"Využili jsme několik desetiletí zkušeností na poli protidrogové prevence, abychom vytvořili program, který řeší problém jakou formou efektivně podat dospívající mládeži a mladým lidem fakta o drogách. Díky tomu se mohou mladí lidé sami rozhodnout, bez ohledu na tlak svých vrstevníků a propagandu, která drogy schvaluje," říká Petersová.

Scientologická církev zveřejnila brožuru Scientologie: Jak pomáháme - Pravda o drogách, Vytváření světa bez drog, aby pokryla rostoucí poptávku po informacích o protidrogových osvětových a preventivních iniciativách, které podporuje. Více informací a brožuru najdete najdete na Scientology.org/antidrug.

###

Zakladatel Scientologie L. Ron Hubbard napsal: "Naše planeta narazila na překážku, která znemožňuje jakýkoli společenský pokrok - drogy a jiné biochemické substance. Tyto látky mohou dostat lidi do takového stavu, ve kterém nejen že nebude možné dosáhnout fyzického zdraví, které tyto látky zničí, ale ve kterém člověk nebude moci dosáhnout žádného stabilního pokroku v mentální a duchovní sféře."

Scientologická církev podporuje program Pravda o drogách, který je součástí jedné z největších nevládních protidrogových osvětových a preventivních kampaní na světě. Bylo nezvratně dokázáno, že pokud mladí lidé dostanou do rukou Pravdu o drogách - faktické informace o tom, co drogy jsou a jak působí - jejich spotřeba úměrně tomu klesá.

Více na: www.drogy.cz, www.scientologie.cz

Nový Zéland - Partnerství scientologů a Adresa : http://www.drogy.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard, drogy, pravda o dorgách
Uloženo: 22.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde