SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV OTEVŘELA NÁRODNÍ Ú


| WASHINGTON, D.C. 12.9.12

Státní hodnostáři připojili k více než tisíci scientologům a hostům, aby oslavili slavnostní otevření Úřadu národních záležitostí Scientologické církve ve Washingtonu, D. C.

Umístěné v historickém Fraser Mansion v Dupont Circle, nový Úřad národních záležitostí stojí jako centrální bod, ze kterého církev koordinuje své mnohé sociální a humanitární iniciativy na národní a mezinárodní úrovni.

Zřízení Úřadu národních záležitostí je vyžádáno nebývalým celosvětovým růstem Scientologické církve a úměrnou poptávkou po službách, které církev poskytuje. V několika posledních letech byly otevřeny desítky nových Ideálních organizací Scientologické církve v důležitých městech po celém světě. V USA teď stojí nové organizace ve Washingtonu, D. C., New Yorku, San Franciscu, Los Angeles, Sacramentu, Seattlu, Denveru a Phoenixu, abychom vyjmenovali alespoň pár. Také už stojí v Římě, Londýně, Madridu, Bruselu, Berlíně, Hamburgu, Mexiko City, Johannesburgu, Melbourne, Moskvě a v Tel Avivu. Ideální organizace jsou navrženy k obojímu- sloužit potřebám farníků i široké veřejnosti, zatímco Úřad národních záležitostí slouží k usnadnění provádění programů, které jsou církví sponzorovány, na národní i mezinárodní úrovni.

Tyto programy zahrnují celosvětovou iniciativu za lidská práva, stejně jako nejrozsáhlejší vzdělávání o drogách, jejich prevenci a rehabilitační drogové programy, rozsáhlý program reformy kriminality, globální síť vzdělávacích středisek, mravní výchovu a hnutí obnovující bratrství člověka, Scientologické dobrovolné duchovní, největší nezávislou pomocnou sílu, poskytující nouzovou pomoc při velkých katastrofách již po více než deset let.

Podtrhujíce důležitost nového Úřadu národních záležitostí pro větší sociální a humanitární iniciativy církve, Pan David Miscavige, předseda Výboru centra náboženské technologie a duchovní vůdce Scientologického náboženství, vedl věnování. Na počest této příležitosti řekl: „Zde je úřad, navržený, aby vrátil vládě Spojených států to, že vytrvale hájila naše náboženská práva- tu velkou svobodu, která nám umožňuje dělat to, co děláme dnes. A tak jsme rozšířili svůj dosah voláním po tom, co považujeme za nejdůležitější ze všech práv, to právo, po kterém musí být voláno, pokud někdo bojuje za svobodu ostatních- právo pomoci. A ano, to je to, co dnes zaručujeme slavnostním otevřením tohoto Úřadu národních záležitostí Scientologické církve.“

Mezi hodnostáři, kteří se připojili ke slavnostnímu otevírání, byli členové amerického Kongresu Dan Burton, Sheily Jackson Leeová, a Danny Davis, stejně jako Lizi Gibsonová, senior manažerka Federální nouzové agentury.

Vážený Dan Burton hovořil k přispění Církve v ochraně dětí před psychotropními léky a v zachování rodinných práv: „ Tleskám vám za to, že jste věnovali čas sledování tohoto problému, a za pomoc prosadit zákon o bezpečnosti a léčbě dětí. Za společné spolupráce jsme byli součástí průběhu korekce, abychom ochránili americkou mládež, podporováním a chráněním svobody.

Uznávajíce církev za její dodržování závazku vůči lidským právům, vážená Sheila Jackson Leeová, členka Kongresu Spojených států, řekla: „Chci poděkovat L. Ronu Hubbardovi za uvědomění si, že odvaha není oceněna, ale je drahocenná a důležitá, abychom mohli mít obdiv lidí spojujících se dohromady a ujistit se, že se lidé budou sdružovat za mír. Toto vítám a podporuji.“

Vážený Danny Davis poděkoval církvi za její závazek vůči zlepšování jednoho z nejpalčivějších problémů dnešní doby- reformy kriminality: „Od roku 2004 je církev součástí široké koalice, která neúnavně pracovala s námi v Kongresu, abychom získali druhou šanci prosadit tento návrh zákona, který je monumentálním prvním krokem v reformě našeho trestního justičního systému po celé zemi. Jsem vám velice vděčný za práci, kterou děláte, abyste pomohli těm, kteří to nejvíce potřebují.“

Paní Liz Gibsonová, Senior program manažer Federální nouzové agentury, vyzdvihla efektivitu Dobrovolných duchovních ve všech formách reakcí na katastrofy a potřeby komunity: „ Neustále jste přicházeli na pomoc při závažných i menších katastrofách po celé zemi. Přijeli jste, pomohli, pak pomohli více a zůstali, dokud ostatní neodešli domů. Celá naše práce, od vládní úrovně až po lokální úroveň, závisí na skupinách, jako je odezva Scientologické církve na katastrofy- tato partnerství jsou a budou v budoucnosti silou naší práce v této zemi.“

Úřad národních záležitostí Scientologické církve je zařízen pro mítinky, konference, semináře, přednášky a události podporující spolupráci na řešeních největších problémů společnosti. Zejména jeho kaple je uspořádána pro hoštění nejrůznějších akcí, od symposií za lidská práva a přednášek o drogách, po oceňovací slavnosti.

Mansion postavený v roce 1890, je státně registrovaná historická památka. Pod ostrahou církve byla kombinace renesančních a románských budov pečlivě zrestaurována do své původní podoby. Frase Mansion také stojí jen dva bloky od místa historického založení Scientologické církve, 1812 19th Street NW, založené v roce 1955 L. Ron Hubbardem.

Věnování Úřadu národních záležitostí Scientologické církve následuje otevírání řady Ideálních organizací Scientologické církve v roce 2012, zahrnující nové centrum Scientologie v Tel Avivu, 21. srpna, v Los Gatos v Kalifornii, 28. července, v Buffalu a New Yorku, 30. června, ve Phoenixu, 23. června, v Denveru a Kolorádu, 16. června, v San Jose, 9. června, v Orange Country, 2. června, v Cincinnati, 25. února, v Sacramentu, 28. ledna, a Hamburgu, 21. ledna.

Kompletní seznam nových center Scientologické Církve naleznete na Scientology.org.

Celkově se dnes Scientologické náboženství skládá z více než 10,000 kostelů, misí a přidružených skupin, s miliony členů ve 167 zemích.



SCIENTOLOGICKÁ CÍRKEV OTEVŘELA NÁRODNÍ Ú Adresa : http://www.dianetika.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard, Cesta ke štěstí, Morální principy, štěs
Uloženo: 09.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde