V USA dosahuje drogový boj

V USA dosahuje drogový boj kritického bodu/zneužívání teenagerů tlumícími prášky stoupá

Podle nedávného celostátního průzkumu Michiganské University 138.000 dospívajících, jeden z každých 30 mladistvých používá léky proti bolesti, aby se sjel.

Léky proti bolesti jsou více popsány v Pravdě o drogách, iniciativa drogového vzdělávání a prevence podporovaná Scientologickou církví, která zahrnuje sérii 13 vzdělávacích brožur. Na základě 25 let zkušeností v oblasti protidrogové prevence, brožury efektivně komunikují k dospívajícím drsnou realitu o zneužívání drog.

Sada obsahuje přehled dalších 12 brožur, jednu na každou z nejčastěji zneužívaných drog, z nichž tři konkrétně míří na tento problém: léky proti bolesti, léky na předpis, a Ritalin. Obsahuje také jednotlivé brožury, pojednávající o každé z následujících vybraných drog: marihuana, alkohol, extáze, kokain, crack, pervitin, těkavé látky, heroin a LSD. Každá z nich poskytuje fakta a statistiky, popisuje, jak drogy fungují, a popisují psychické a fyzické, krátkodobé a dlouhodobé účinky, které drogy vytvářejí.

Každá brožura obsahuje přímé svědectví bývalých uživatelů, popisujících utrpení života na drogách. Zkušenosti a průzkumy ukazují, že dospívající a mladí dospělí s největší pravděpodobností naslouchají svým vrstevníkům. Pedagogové, policie, náboženští vůdci, komunitní a mládežnické skupiny používají tyto brožury ve své protidrogové výchově a prevenci kriminality a považují je za neocenitelný nástroj pro sdělování nebezpečí drog.

Jak poznamenal americký učitel ze střední školy, “Skutečné příběhy upoutaly pozornost většiny studentů.” Další shledal data jako reálná a ne jen jako učebnicové podání - policista, sloužící jako důstojník školních zdrojů v Oregonu řekl, že tyto materiály jsou k nezaplacení, protože ukazují skutečný obraz toho, jak je svět drog pro studenty nebezpečný.

Čtením brožur si studenti uvědomí, že některé nevysvětlené mentální a psychologické změny, které zažívali, jsou příčinou drog, které užívali. Často jsou překvapeni, když zjistí, kolik toho o různých drogách nevěděli.

Dobrovolníci rozdali pře 50 milionů brožur Pravda o drogách ve 20 jazycích včetně českých. Tyto fakty vyplněné brožury informují a vyzbrojují teenagery a mladistvé, aby se sami rozhodli žít život bez drog. V češtině je naleznete na drogy.cz

Scientologická církev vydala novou brožuru: Jak pomáháme- Pravda o drogách, vytváření světa bez drog, aby získala více zájemců o drogové vzdělání a prevenci.







V USA dosahuje drogový boj Adresa : http://www.drogy.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard, drogy
Uloženo: 19.12.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde