HAMBURG věnoval novou Ideální organizaci

Dne 21. ledna 2012 Scientologická církev Hamburk nově otevřela své dveře městu slavnostním obřadem, kterého se zúčastnilo 1500 scientologů, hostů a hodnostářů. Slavnostní otevření bylo vyvrcholením přestavby sedmipodlažní budovy církve na Ideální scientologickou církev (Ideální organizaci), aby ve velkém lépe vyhovovala potřebám rostoucího scientologického společenství a komunity v Hamburku.

Ve svém pamětním prohlášení paní Pia Michel, výkonná ředitelka Scientologické církve Hamburk, prohlásila: „V Hamburku je na 300 kostelů, mešit a chrámů. Po více než čtyřicet let to byla Scientologická církev, která byla silným hlasem v této náboženské společnosti. Ale otevření této nové církve zaznamenává zlom, protože plamen náboženské svobody ve jménu všech dnes jasně hoří, a tak tomu bude i nadále."

Na počest této příležitosti pan David Miscavige, předseda představenstva Religious Technology Center a duchovní vůdce scientologického náboženství, prohlásil: „Tato Ideální Organizace znamená v pravém slova smyslu novou éru pro scientology v Německu, protože tato církev je Scientologie. Byla vytvořena, aby zobrazovala scientologickou organizační tabuli, a tak zahrnuje každou funkci, kterou vyžaduje směrnice našeho zakladatele. Pečlivě jsme plánovali, jak dodat všechny scientologické služby přesně podle technologie našeho zakladatele, ať od úvodních služeb, až po nejvyšší služby našeho Mostu (tabulka stupňů). Proto byl navržen tak, aby ztělesnil ducha scientologie, a tak poskytl takový úvod, že každý, ale opravdu každý může sám pro sebe zjistit, kdo jsme a co děláme. Takže mi dovolte, abych všechny přivítal. Od tohoto dne jsou naše dveře otevřené a naše pomoc je tu pro vás."

V plné míře tohoto závazku, tedy v naší vzájemné spolupráci a snaze pomáhat jedinci a všem, byli mezi těmi, kteří pomohli tuto novou církev otevřít, byli někteří z předních občanských a náboženských vůdců Hamburku. Mezi ně patřili čestný obhájce lidských práv, zakladatel přední organizace mládeže na prevenci drogových závislostí, vůdce náboženských práv z řecké pravoslavné komunity a poradce pro budoucí památník a dokumentační centrum pro národní socialismus v Německu.

Dominantou nové Ideální Organizace Hamburg je rozsáhlé veřejné Informační centrum, které všem návštěvníkům zodpovídá klíčovou otázku: „Co je Scientologie?" V celém přízemí, které obsahuje galerii multimediálních zobrazení prezentující názory a postupy scientologického náboženství a také život a odkaz zakladatele Scientologie L. Rona Hubbarda. Informační centrum poskytuje kompletní přehled o mnoha církvemi sponzorovaných humanitárních iniciativách, včetně iniciativy lidských práv po celém světě, stejně tak i dalekosáhlé protidrogové vzdělávání, prevence a rehabilitačního programu, globální sítě pro gramotnost a vzdělávacího střediska a programu pro scientologické dobrovolní duchovní, který nyní zahrnuje největší nezávislou pomocnou sílu na Zemi. Toto zobrazení nabízí na 500 informačních a dokumentárních filmů, které funguje na pouhé stisknutí tlačítka. Otevřeno od rána do večera, toto Informační centrum přivítá své návštěvníky na prohlídce v jejich volném času, a proto se mohou vrátit tak často, jak potřebují. V kombinaci s vedlejší kavárnou je Informační centrum připraveno tak, že může pohostit stovky návštěvníků při týdenních otevřených dveří.

Dále bylo naplánované, že církev bude sloužit jako centrum setkání pro celé společenství. Kaple, která je domovem všech scientologických hromadných služeb a ceremonií, může být připraven jako místo pro akce a další shromáždění, aby byly koordinovány humanitární iniciativy ve prospěch Hamburku a jeho občanů. Tato místnost je plně vybavena uměleckým videem a audiem na speciální prezentaci a semináře. Kaple dále obsahuje zařízení na hoštění recepcí a rautů.

Nová Ideální organizace Hamburk nyní také zahrnuje rozsáhlá zařízení, aby poskytovala úvodní služby pro ty, co jsou v tomto náboženství noví, včetně pravidelných dianetických a scientologických seminářů Osobní efektivity a řady kurzů pro zlepšení života.

Scientologická církev Hamburk je nejnovější z desítek Ideálních organizací otevřených za posledních pět let.

Ideální organizace uskutečňují naplnění vize zakladatele L. Rona Hubbarda o náboženství. Ty zajišťují nejen ideální zařízení pro služby scientologům na jejich postupu za lepším stavem duchovní svobody, ale jsou navrženy tak, aby sloužily jako domov pro celou komunitu a jako místo setkání ke vzájemnému úsilí k povznesení občanů všeho vyznání.

Scientologická církev Hamburk je první Ideální organizace otevřená v roce 2012, která se připojuje k přehlídce Ideálních organizací otevřených v kulturním epicentru po celé Evropě včetně: Berlína, Moskvy, Bruselu, Londýna, Madridu a Říma.

Mezi další nové církve, které byly v posledních letech otevřeny patří Washingtonu D.C., New York ve státu New York, Los Angeles v Kalifornii, Pasadena v Kalifornii, Inglewood v Kalifornii, Seattle ve Washingtonu, Tampa na Floridě, Minneapolis-St. Paul v Minnesotě, také Quebec City v Kanadě, Mexiko City v Mexiku a Melbourne v Austrálii.

V roce 2012 plánuje slavnostní otevření více než 15 nových Ideální organizací.

Scientologické náboženství bylo založeno L. Ronem Hubbardem. První scientologická církev byla založena v Los Angeles v roce 1954 a náboženství se nyní rozrostlo na více než 10.000 církví, misí a přidružených skupin s miliony členy ve 167 zemích světa.

Více na www.scientolgy.org nebo na www.scientologie.cz



HAMBURG věnoval novou Ideální organizaci Adresa : http://www.scientologie.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 01.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde