Big Bang Theory

Seriál The Big Bang Theory je v posledních letech označován za jeden z nejúspěšnějších amerických sitkomů, a odvážně čelí světovým zábavným seriálům jako například How I met Your mother, My name is Earl nebo třeba rodince Simpsonů.

Seriál vzniká rukami Chucka Lorra a Billa Pradyho už od roku 2007 kdy se začal vysílat na CBS. Nyní se po více než 2 letech od začátku vysílání Big Bang Theory můžeme smát sledováním třetí série a těšit se můžeme i na čtvrtou, která je už potvrzená.

Abych seriál Big Bang Theory jen nevelebil a nemluvil o budoucnosti, vrátím se k tomu co již proběhlo, tzn. k popsání postav a děje seriálu. Ten má 5 hlavních postav mezi které patří Leonard Hofstadter, který je ze čtveřice vědců nejblíže okolnímu světu, což i tak neznamená moc blízko. Trpí alergií na laktózu a od začátku seriálu se snaží upoutat Penny, další hlavní postavu seriálu Big Bang.
Ta to jako jediná žena, která žila normální život v Omaze s nesplněnými sny, ve společnosti geeků stranících se společnosti nemá vůbec lehké. Jejím tajným snem je stát se herečkou, ale zatím pracuje jako servírka v Království Koláčů.
Snad nejnemožnějším (pro ty co viděli epizody 03×04 nejnepravděpodobnější) člověkem v seriálu Big Bang Theory a snad i na celém světě je Sheldon Cooper (Homo Novus), daleko chytřejší a otravnější než My, normální lidské bytosti. I když je vědec ve stejném ústavu jako jeho 3 přátelé, nestydí se říct, že jeho myšlenky daleko přesahují chápání ostatních. Je spolubydlícím Leonarda a velká část seriálu probíhá v jejich bytě. Kromě vědy se zajímá o svůj mozek, scifi a knihy s komiksy.
Další postavou je u své matky žijící Howard Wolowitz, velice výstřední žid, kterého napadají někdy až úchylné představy, kdykoliv potká ženu. Jakkoliv se snaží na každou ženu zapůsobit, skoro nikdy si žádnou nezíská. I tak ale málokdy ztrácí naději a zkouší to dál.
Jediný, kdo má byt jen pro sebe a zároveň poslední koho si představíme je ind Rajesh Koothrappali. I když nežije v Indii, je přes webkameru kontrolován svými rodiči. Trpí fóbií z žen, se kterými nedokáže mluvit. Tuto fóbii léčí instantně pouze Alkohol a to velice zásadně.

Kdo ještě neviděl seriál Big Bang Theory a plánuje se na něj podívat se všemi překvapeními a zvraty který obsahuje, ať nyní přestane číst dál. Pro ty ostatní kteří tu vydrželi shrnu děj posledních dvou sérií a začátku třetí. I když řeknu že začnu úplně na startu, musím se posunout o asi 13,7 miliard let dopředu aby mělo toto shrnutí smysl. Přejdeme tedy k tomu, že se ve společnosti 4 vědců – Leonarda, Sheldona, Howarda a Raje, objebuje překrásná nová sousedka Penny, která začne pracovat jako servírka v Království Koláčů. I přes Howardovi časté narážky, Sheldonovu otravnost a Rajovu nemluvnost se stane součástí společnosti. Leonard se postupně snaží získat její pozornost a nakonec se mu to přes veškerou nepravděpodobnost podaří. Howardovým “úspěchem” je vyslání moderního odpadního systému na vesmírnou loď. Dalo by se řící že seriál se jen málo posouvá dopředu a v jednotlivých epizodách jsou pouze příhody jako souboj robotů, oslava narozenin, románky s Leslie Winkle, výlet do Vegas a na Severní pól, nebo třeba návštěva Gothického klubu. Ve třetí sérii po návratu ze Severního pólu začne konečne Leonard chodit s Penny. Co přinese zbytek třetí série uvídíme co nevidět, na všechno ostatní se můžete podívat v části Epizody. Příjemnou zábavu.
Big Bang Theory Adresa : http://big-bang.cz
Kategorie: Filmy, seriály, televize
Klíčová slova: Big Bang Theory, Big Bang, The Big Bang Theory, Teorie Velkého Třesku
Uloženo: 28.10.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde