Dominikánská republika - dovolená

Zajímavosti, rady na cestu, odkazy, nabídka zájezdů, dovolená, last minute. Spl%nte si svůj sen. Dominikánská republika . skutečná exotika.Dominikánská republika - praktické rady a postřehy:
Doporučujeme přečíst si před cestou nějakého průvodce. Tyto rady nemají za cíl Vás od návštěvy této krásné země odradit. Naopak chceme, abyste Vaši dovolenou strávili co možná nejpříjemněji a uvidíte, že se do Dominikánské republiky určitě rádi vrátíte!

Let


Let je dlouhý, přes 10 hodin, dle doporučení lékařů doporučujeme užití Acylpirinu a procházky po letadle. Po dobu letu se o Vás postarají příjemné letušky, každý má k dispozici sluchátka a několik možností volby druhu hudby + TV. Na palubu letadla si můžete vzít příruční zavazadlo 55x40x20 cm. V tomto zavazadle nesmějí být žádné ostré předměty - nože, nůžky, pilníčky .!

Dominikánci


Jsou milí, přívětiví a za všechno (např. za radu kudy k bance) chtějí peníze. Vědí, že každý, kdo k nim může přiletět je milionář a podle toho se chovají. Další jejich obdivuhodnou vlastností je naprostá netečnost vůči problémům, jejich nejčastější slovo je
MANJANA, což má mnoho významů, od významu později, zítra, někdy až po nikdy. Co tím kdo právě myslí, zvážíte sami. Bohužel pro Vás to nejčastěji znamená nikdy.

Doprava


Nedoporučujeme půjčovat si motorová vozidla, jelikož jejich stav je velice rozdílný, navíc v případě nehody je vinen automaticky cizinec, i když dominkánci jezdí neustále pod vlivem .. A bez jakýchkoliv pravidel, používání blinkrů, pokud je auta vůbec mají považují za naprostou zbytečnost , předjíždění z kterékoli strany, nerespektování semaforů ... Jelikož náš nejbližší konzulát je až ve Venezuele, doporučujeme při případných konfliktech s policií zaplatit pokutu přímo na místě, jelikož další dohadování jsou velice komplikovaná, a přeci jenom, náš pas jim nic moc neříká ...

Elektřina


Napětí 110V, je nutný adaptér amerického typu (adaptadores), ten je možné zakoupit i v "supermarketech", cena cca 1 USD, ale pozor je to jen adaptér na zástrčku, Váš spotřebič musí být přepnutelný na 110V. Jinak potřebujete adaptér i se změnou napětí.

Výlety


Než si zakoupíte nějaký výlet (doporučujeme na ostrov Cayo Levantado, kde se natáčela známá reklama na Rum Bacardi) projděte si Turist Office v okolí a poptejte se. Pokud se domluvíte v partě, je levnější najmout si taxi a vše předem domluvit. Taxi (vozy kategorie Hyundai H1, jsou klimatizované a vcelku nové). Pokud úspěšně smlouváte může Vás takový výlet přijít taxíkem ze Sosui na cca 25 USD/osobu se snídaní a občerstvením během cesty. Ale to už záleží na Vás ...

Ubytování


Do kategorií *, **, *** doporučujeme vzít s sebou: el. Přístroj proti komárům, sprej proti lezoucímu hmyzu, jedincům s přecitlivělostí na čistotu dále: Savo na dezinfekci koupelny a WC, prostěradlo, popř. polštářové povlečení.

Peníze


Doporučujeme dolary, kreditní kartu, šeky. Někde v pokoji bývá trezor, bohužel někdy je za něj třeba zaplatit znovu - prý za klíč (30 USD). Nezapomeňte si ponechat 10 USD na osobu na taxu při odletu. Někdy ji chtějí, někdy ne.

Koupání, opalování, pláže...


Nezapomeňte si rozhodně ploutve, potápěčskou masku a šnorchl, popř. podvodní fotoaparát, myslím, že nebudete litovat. Z vlastní zkušenosti doporučujeme kvalitní opalovací přípravky (např. Daylong od firmy Spirig, k dostání v lékárnách). Pláže jsou udržované, krásné, čisté. Přesně takové, jaké očekáváte. Pokud to není v popisu hotelu uvedeno, platí se za slunečníky a lehátka (cca 1 USD).

Internet


Téměř na každém kroku jsou internetové kavárny, odkud je možné za celkem rozumný peníz komunikovat s domovinou.
Dominikánská republika - dovolená Adresa : http://www.dominikanska.cz/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: dominikánská republika,dominikánská,exotika,karibiku,odkazy,zájezdy,dovolená,las
Uloženo: 04.04.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde