Wellness a Spa resort Dolní Morava

V dnešní uspěchané době je potřeba relaxace opravdu velká. Mnoho lidí vyráží na dovolenou, ať už s rodinou, přáteli nebo sami.
Velkým hitem, který se dnes rozmáhá, jsou tzv. wellness hotely. Co si ale pod tímto pojmem představit? Zaměřme se na konkrétní hotel, který tento druh pobytu nabízí a tím je hotel Vista Dolní Morava.
Wellneess hotel Vista nabízí rozsáhlé moderní wellness centrum, nacházející se ve spodní části hotelu ve druhém podzemním podlaží. Wellness pomáhá, když se cítíte unavení, vyčerpaní a bez nálady, protože regeneruje nejen tělo, ale i duši. Dovolí vám zapomenout na starosti všedních dnů, načerpat novou energii a společně se svými blízkými vychutnávat romantickou pohádkovou atmosféru.
K vybavení wellness samozřejmě patří bazén, vířivka, saunový ráj, široká nabídka masáží, zábaly a rehabilitační a detoxikační procedury.
Přibližme si nyní některé z nabízených možností wellness.
Wellness bazén hotelu Vista poskytuje dostatek prostoru pro relaxační plavání, nebo odpočinek. Díky své velikosti, která je 15x5m poskytne dokonalou relaxaci po aktivním odpočinku.
Whirpool. Pod tímto jednoduchým slovem se skrývá vířivka, která masíruje vaše tělo díky proudům vody, přesně zacílenými na relaxační body vašeho těla. Po této proceduře si můžete vychutnat kouzlo přírody z hotelové garden terasy.
Nezbytnou součástí wellness jsou samozřejmě masáže. Vybrat si můžete z různých typů nabízených masáží. Zkušení maséři se postarají o pohodlí a blahodárný účinek masáže na vaše tělo.
Celková klasická masáž. Cílem této masáže je harmonizace těla a duše. Klasická relaxační masáž uvolní svalstvo a povzbudí krevní oběh. Zvyšuje elasticitu svalstva a zlepšuje výživu buněk díky tomu, že obohacuje krev kyslíkem. Díky tomu působí příznivě na pohybový aparát. V rovině duševní má klasická masáž blahodárný vliv na nervovou soustavu a celkově pozitivně ovlivňuje psychiku člověka. Ve výsledku odstraňuje únavu, stres, nespavost, bolesti hlavy a navozuje pocity celkového uvolnění.
Klasická masáž částečná. Je ideální pro všechna onemocnění pohybového aparátu. Při poúrazových stavech, při rekonvalescenci, stavu po fyzickém a psychickém vyčerpání, nebo svalové únavě. Mezi hlavní účinky klasické masáže je podpora metabolismu a oběhu masírované oblasti, přispívá ke vstřebávání otoků, ovlivňuje svalový tonus.
A nakonec aroma masáž. Často podléháte v boji s každodenním stresem? Tato masáž je v tomto případě velmi účinná. Při této masáži jsou používány kvalitní aromatické oleje rostlinného původu, které navozují příjemný uvolňující pocit a probudí vaše smysly. Díky tomu se navodí hluboká relaxace a mimořádně silný smyslový zážitek
Mezi neortodoxní relaxaci, kterou je schopen hotel Vista nabídnout patří Finská sauna. V čem se odlišuje od sauny klasické? Jedná se o staletí prověřený způsob relaxace, léčby, ale i posílení radosti ze života. Ponoříte své tělo do horkého vzduchu prosyceného vůní dřeva. Kombinace uzavřené místnosti a horkého vzduchu s minimální vlhkostí a teplotou 90°C prohřeje do hloubky celé tělo, ze kterého se přes kůži vyplavují škodlivé toxiny.
Finská sauna je indikována v případech, kdy je potřeba celkově uvolnit pohybový aparát. Při poruchách krevního tlaku, při revmatismu. Je vhodná při hubnutí a posílení imunity, v případě potřeby detoxikace organismu. Jelikož se jedná o léčebnou proceduru, jsou i zde určité kontraindikace, kdy není vhodné Finskou saunu používat. Mezi ně hlavně patří špatná snášenlivost vysokých teplot, krvácející a nezhojené rány, akutní záněty, vysoký tlak, plísňová onemocnění, epilepsie nebo vysoký stupeň těhotenství.
Na závěr všech saunovacích cyklů se doporučuje krátká očistná sprcha a minimálně půl hodiny odpočinku v teplé a klidné místnosti, ideálně v leže. Díky tomu příjemně dozní účinky saunování a vyhnete se tak dalšímu pocení. Samozřejmě je potřeba po saunování doplnit tekutiny, to umožňuje hotelová restaurace.
Velmi podobná sauně je parní lázeň, klima v ní je však jiné, mnohem vlhčí a ne tak horké. Tělo se nezahřívá tak prudce jako při saunování a vlhkost vzduchu dosahuje téměř 100%. Pára je navíc obohacená silicí eukalyptu nebo jiných léčivých látek a tím je vytvořeno efektní prostředí pro léčbu potíží dýchacích cest a celkovou relaxaci.
Kneippova lázeň patří mezi nejstarší lázeňské procedury a je vhodná jako doplněk saunovacího rituálu. Jedná se o vodoléčbu s využitím střídavého působení teplé a studené vody, která podporuje tkáňový metabolismus, prokrvení a otužení. Celá procedura spočívá v noření nohou střídavě do teplé a studené lázně. Tato kůra je vhodná při bolestech hlavy, neurovegetativní distonii, syndromu chladných nohou, u začínajících varixů, či pro uvolnění kotníků a klubů nohou.
Mezi další lázeň patří Hammam, jedná se o tureckou tradiční masáž s ošetřujícími procedurami proti stárnutí pokožky. Procedura zbavuje pokožku odumřelých buněk a zanechává jí neuvěřitelně měkkou a hebkou. Hammam masáž je prováděna na horkém kameni obvykle v leže. Cílem této masáže je zlepšit prokrvení a očistit tělo od staré kůže.
Další z procedur jsou hydromasáže. Dokonalá harmonie vody a vzduchu stupňuje krevní oběh. Masáž je prováděná tlakovým proudem vody. Po dobu koupele se teplota zvyšuje, zrychluje se krevní oběh a snižuje krevní tlak, přitom se rozšiřují póry na pokožce a svalstvo se uvolňuje, nezanedbatelný vliv má i na stres a únavu.
Rassoul také patří mezi nabízené wellness procedury. Zde je využíváno účinků přírodního bahna - sopečného jílu. Marokanský jíl je nejprve nanesen na pokožku v příjemné parní lázni a nechá se působit. Poté je jemnou sprchou přímo v lázni pomalu a důkladně smyt. Rassoul bath je vynikající zkrášlovací procedura, po které klienti okamžitě vidí její blahodárné účinky. Je vhodná při kožních problémech a lupence.
Navštivte wellness centrum hotelu Vista Dolní Morava a dopřejte si luxusní relaxační dovolenou.
http://www.hotel-dolnimorava.cz/wellness/masaze/?utm_campaign=wellness hotel&utm_
Wellness a Spa resort Dolní Morava Adresa : http://www.hotel-dolnimorava.cz
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: wellness hotel, wellness pobyty, wellness centrum, relaxační pobyty, wellness
Uloženo: 11.07.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde