Apartmán, hotel nebo jiné ubytování? Por

Také řešíte neustálé problémy s ubytováním na dovolené či na výletech? Nedaří se vám najít vhodné ubytování nebo nevíte, jaký druh ubytovacího zařízení zvolit? Snad vám tedy následující řádky pomohou.

Ubytovacích zařízení je mnoho druhů. Liší se svou kvalitou, cenou, poskytovanými službami nebo zaměřením na určitý druh klientely. Pokud tedy necestujete například s cestovní kanceláří a ubytování nemáte předem dané, je nanejvýš vhodné věnovat výběru ubytování značnou pozornost. Špatná volba totiž může dokonale pokazit celý zážitek z vašeho pobytu. Z čeho tedy můžeme vybírat?

HOTEL

Hotel je jedním z nejběžnějších druhů ubytování. Charakterizuje se jako zařízení s nejméně 10 pokoji, poskytující ubytování hostům mimo domov. Dělí se, dle umístění, na přímořské, horské, městské, lázeňské a rekreační. Často se můžeme setkat se zařazením do tříd, které jsou značené hvězdami. V ČR jich existuje 5 a zařazení do některé z nich není povinné. To, do jaké třídy hotel patří, tudíž kolik vlastní hvězd, je závislé na množství služeb, které hostům nabízí. Například společensko-zábavní, nadstandardní rekreační vyžití apod. Je však důležité vědět, že zejména mimo EU jsou podmínky pro udělování hvězd jiné! Například v Egyptě nebo Tunisu je standard většinou nižší, než ve stejně hodnoceném hotelu v ČR. Hotely nabízejí oproti jiným ubytovacím zařízením většinou více služeb a volnočasových aktivit, avšak za vyšší ceny. Zejména v centru měst nebo horských hotelech bývají dražší. Cenu můžou zvednout také různé poplatky za služby, které nejsou zahrnuty v původní ceně ubytování.

MOTEL

Motel je ubytovací zařízení na bázi hotelu, umístěné převážně u důležitých silničních tahů. Poskytuje ubytování motoristům na cestách. Často je motel vybaven jídelnou či restaurací a nabízí služby důležité pro motoristy.

APARTMÁNY

Apartmány jsou jistě tou nejlepší volbou v poměru cena/komfort! Jsou charakterizovány jako ubytování ve více místnostech s možností přistýlky a dovybavené kuchyňským koutem. Vycházejí většinou levněji než hotely, avšak mnohdy nabízejí neméně kvalitní služby. Kvalitní apartmány jsou vybaveny restaurací, poskytují turistické informace a řadu doplňkových služeb, např. půjčovnu sportovního vybavení, dětský koutek a jiné. V dobrých apartmánech lze jako standardní vybavení nalézt wi-fi připojení, satelitní TV, možnost pobytu zvířat a jiné. Pokud si dáte na výběru apartmánů záležet, je možné nalézt vhodné ubytování např. přímo v centru města a to za nižší cenu, než budou nabízet okolní hotely na srovnatelné úrovni. Budete tak mít ke všem památkám nebo kulturnímu vyžití blízko. Apartmány jsou vhodné zejména pro obchodní cestující, zástupce firem a také pro rodiny s dětmi, protože nabízejí komfort a klid za přijatelné ceny. Jsou jednoznačně jednou z nejlepších možností, jak se ubytovat.

BUNGALOV

Bungalovy jsou samostatně stojící objekty, vybavené stejně jako apartmány. Jejich pronájem bývá zpravidla dražší, ale jsou vhodné tehdy, pokud jedete s početnou rodinnou či přáteli a požadujete soukromí.

PENZION

Zpravidla se jedná o soukromé podniky, vybavené podobně jako hotel. K dispozici je maximálně několik desítek lůžek. V penzionu lze často přiobjednat polopenzi či plnou penzi. Co se týče služeb, bývají obvykle na nižší úrovni než v hotelech. V přímořských nebo turisticky atraktivních oblastech však dokážou nabídnout kvalitní služby za levnější cenu, než hotely.

Ať se tedy rozhodnete pro jakýkoliv druh ubytovacího zařízení, mějte vždy na paměti pár zásad. Za prvé, hledejte. Pokud budete při hledání pečliví, lze sehnat skvělé ubytování za dobrou cenu. Nedávejte na první dojem, prohlédněte si více možností. Dále se předem informujte. Ptejte se na ceny, možnosti přistýlky, stravování, doplňkové služby. Pokud cestujete s dětmi, dotazujte se na nekuřácké prostředí. A v neposlední řadě si nezapomeňte ubytování zarezervovat. Přejeme vám příjemnou dovolenou.
Apartmán, hotel nebo jiné ubytování? Por Adresa : http://www.ubytovani-liberec.com
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: ubytování liberec, ubytování v liberci, penzion liberec
Uloženo: 31.10.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde