Hotel Gloria - ubytování Mariánské Lázně

Hotel Gloria je nově otevřený hotel v romantické secesní budově, kde rekonstrukce probíhala tak, aby byly co nejvíce zachovány secení prvky z roku 1895.

Mariánské Lázně patří mezi nejznámější lázně a jsou druhými největšími českými lázněmi se značným bohatstvím minerálních pramenů. Přímo v oblasti lázní jich vyvěrá 40 v blízkém okolí více než přes sto. Byly založeny v roce 1808 a v tomto roce byla zahájena první lázenská sezona a místo bylo nazváno Mariánskými Lázněmi.

Zakladatelé lázní byli: Karel Kašpar Reitenberger, Josef Jan Nehr, Václav Skalník.

Průměrná nadmořská výška je zde 630 n.m. a převažuje zde podhorské klima. K přírodním zajímavostem patří nádherná neopakovatelná příroda v oblasti chráněné oblasti Slavkovský les s mnoha turistickými, cyklistickými a lyžařskými trasami.

K nejznámějším pramenům patří Křížový pramen, Rudolfův, pramen, Ambrožovy prameny /Prameny lásky/, Lesní pramen a Ferdinandův pramen. Léčí se zde zejména nemoci s poruchou dýchání a pohybové nemoci.

K atrakcím města patří Zpívající fontána, golf, nádherné přírodní parky a odpočívadla a volně přístupné prameny. Pro návštěvníky v zimě je zde udržovaný lyžařský areál, vč. vleku a umělého zasněžování sjezdové trati.

V místním lesnatém okolí se dá sportovat na běžkách. Ideální místo pro zamilované a návštěvníky se vztahem k přírodě. Romantika, krása, klid a oddych to jsou Mariánské Lázně,hotely a ubytování zde. patří k nejkrásnějším v republice.
Hotel Gloria - ubytování Mariánské Lázně Adresa : http://marianske-lazne.net
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: hotel Gloria, ubytování Mariánské Lázně, hotel Mariánské Lázně
Uloženo: 17.08.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde