Tipy na výlet

Poznávání zajímavých míst České republiky získalo nový rozměr. Začátkem srpna spustil své služby internetový server www.tipynavylet.cz sloužící jako veřejná databáze recenzí a tipů na výlety, do níž mohou velmi snadným způsobem přispívat všichni návštěvníci. Na rozdíl od podobných projektů nabízí řadu interaktivních prvků. Registrovaní uživatelé si mohou vést deníčky navštívených míst i zapisovat osobní poznatky k jednotlivým objektům.
Patrně největší odlišností Tipů na výlet je pojetí datové základny. Server není strohým katalogem odkazů ani přepisem již existujících průvodců. Publikované recenze míst jsou jedinečné, vycházející z osobní zkušenosti autorů, navíc s možností bezpočtu doplňujících připomínek návštěvníků. Zaručuje se tak objektivnost údajů i možnost snadné aktualizace. Na druhou stranu to však s sebou nese pomalé plnění databáze. Proto patříte-li mezi aktivní turisty, případně máte-li dobré povědomí o zajímavostech ve vašem okolí, podělte se o ně s dalšími čtenáři. Svými dojmy přispějete k prezentaci České republiky a zařadíte se do soutěže o nejproduktivnější autory.
Server www.tipynavylet.cz je pro snazší hledání rozčleněn do jednotlivých turistických oblastí. Při plánování dovolené či výletu tedy stačí kliknout na navigační mapce, případně vybrat název oblasti z rejstříku, a zobrazí se seznam všech zajímavostí regionu. Velmi užitečnou funkcí je pak filtr zobrazení. Pokud vás zajímá pouze určitá kategorie objektů, není nic snazšího než zmíněný filtr aktivovat. Jeho největší sílu však ocení tělesně postižení, neboť mohou nastavit vypisování pouze bezbariérových objektů.
Díky čtenářským deníčkům, což je kombinace hodnocení s textovým popiskem osobních dojmů, si můžete udržovat přehled o tom, která místa už jste navštívili. Nejzajímavější objekty, případně ty, jež byste rádi viděli, si můžete uložit do seznamu oblíbených pro snazší vyhledání.
Během další fáze vývoje budou www.tipynavylet.cz rozšířeny o možnost organizování srazů a přidávání výletních tras. Stanou se tak ústředním místem pořádání turistických výprav případně jen přátelských setkání s cílem vidět něco zajímavého. Do té doby vám poslouží jako zdroj inspirace míst, která stojí za to navštívit.
Tipy na výlet Adresa : http://www.tipynavylet.cz
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: tipy na výlet, tipy na výlety
Uloženo: 15.08.2006
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 4.5
Hodnocení webu: 4.5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde