Hotel Zámecký hotel Lednice ubytování Le

Hotel Lednice hostům poskytuje příjmené ubytování v několika stylově zařízených dvoulůžkových a třílůžkových pokojích. dále jeden čtyřlůžkový pokoj a exkluzivní apartmán s postelí s nebesy.
Stravování:
Součástí hotelu Lednice je také nadherná restaurace vybavená venkovní zahrádkou na které lze vychutnat kulinářské speciality mezinárodní kuchyně ve stínu slunečníků. Jako přídavek hosté mají možnost výhledu na klenot Jižní Moravy, zámek Lednice.

Něco o zámku:
Zámek s rozlehlým anglickým parkem patří mezi nejkrásnější komplexy v České republice. Lednické panství získali roku 1249 Lichtenštejnové a patřilo jim bezmála 700 let. Dnešní podobu získal zámek při rozsáhlé rekonstrukci z poloviny 19. století v slohu imitujícím anglickou tudorovskou gotiku. Došlo tak k rekonstrukci původního renesančního zámku z 16. století kolem něhož byla již tehdy rozsáhlá zahrada. Významnou úpravou prošel zámek koncem 17. století, kdy byl barokně upraven podle plánů významného italského architekta Domenica Martinelliho a Jana Bernarda Fischera z Erlachu. Zámecká budova je velmi bohatě novogoticky zdobená.

Jedna ze zajímavosti okolí:
Kolonáda na Reistně se nachází asi 2 km jihozápadně od Valtic. Funguje jako vyhlídka a je veřejnosti přístupná v návštěvních hodinách. Vyhlídkovou Kolonádu začal stavět Alois I. z Lichtenštejna, ale dokončil ji jeho mladší bratr Jan Josef I. Po bratrech i po otci se mu stýskalo, tak ji pojal jako vzpomínku. Na zdech je německy napsáno: „Syn otci, bratr bratrům.“ a „Nezapomenutelným předkům jediný zůstávající syn.“ Místní sochy Josefa Kliebera představují ctnosti a vlastnosti bývalých vládců.

Hotel Zámecký hotel Lednice ubytování Le Adresa : http://www.hotel-zamecky-hotel-lednice-lednice.rs-ubytovani.eu/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Hotel,Zámecký,hotel,Lednice,ubytování,Lednice,Zamecky,hotel,Lednice,ubytovani
Uloženo: 20.11.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde