Zateplení domu je důležité důkladně prom

Zejména pokud se rozhodnete pro kompletní zateplení domu, třeba i v několika etapách, je důležité vše důkladně promyslet a nepodcenit přípravu. Dobré plánování pomáhá vyvarovat se chyb, které účinnost zateplení snižují.
Pokud se rozhodnete renovaci domu zahájit zateplováním střechy, je nutné počítat s nutným přesahem, aby bylo možno bez problému pokračovat zateplením stěn. Při výměně oken se okna neumísťují na původní místo doprostřed stěny, ale na vnější okraj zdi. Po zateplení zdi by byla okna „utopená“ a vznikaly by tepelné mosty. Navíc získáte více přirozeného světla v místnosti.
Při samotném zateplování stěn se vyplatí zvolit silnější vrstvu izolace. Náklady se o moc nezvýší, ale účinnost bude mnohem vyšší.
Při výměně oken u starších domů je nutné zajistit větrání. Nová okna kvalitně těsní a je tak zamezeno přirozené proudění vzduchu, které umožňovala stará netěsná okna, a uvnitř budovy se zvyšuje vlhkost. Ideálním řešením je řízené větrání s rekuperací. Tím je zajištěno dostatečné větrání a nedochází ke ztrátě tepla v místnosti jako při častém otevírání oken.
Náklady na zateplení nejsou malé, ale zateplení domu se určitě vyplatí. Snížit vlastní náklady lze využitím dotačního programu Nová zelená úsporám. Aby se investice vyplatila, je nutná kvalitní příprava projektu a při samotné realizaci použití kvalitních materiálů a dodržování stavebních předpisů. Poradenství případně realizaci nebo zajištění stavebního dozoru poskytuje stavební společnost Stav Agency s.r.o. z Liberce.
https://www.stav-agency.cz/scsdc/zateplovani-budov/
https://www.stav-agency.cz/stavebni-cinnost/vystavba-rodinnych-domu/

Zateplení domu je důležité důkladně prom Adresa : http://www.stav-agency.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: zateplení, zateplování, úspora
Uloženo: 09.12.2022
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde