Venkovní svítidla

Je jedno, zda chcete nasvítit velikou zahradu, terasu, nebo jen malý balkon, efektně umístěná venkovní svítidla vám vždy zajistí pocit útulnosti. Chytře umístěná venkovní svítidla také mohou sloužit pro vytvoření místa pro nezapomenutelnou party pro přátele, koutek k rodinným oslavám, nebo jen tak pro radost.

Optimální variantou venkovních svítidel bez nutnosti rekonstrukce jsou LED pásky, jejichž instalaci zvládnete sami a navíc splní účel dekorativní i funkční. Venkovní svítidla v podání LED pásek jsou jsou vybaveny samolepící páskou a jejich délku snadno vyřešíte napojováním a stříháním jednotlivých
částí. LED pásky jsou pro použití v exteriéru zalité v silikonu, což je pro venkovní použití ideální. Navíc nejsou finančně náročné a můžete si je vybrat v mnoha barvách a provedení.

Nezapomeňte umístit venkovní svítidla na cestičky a chodníčky. Pro tento účel jsou ideální venkovní svítidla v podobě solárních lampiček, které jsou snadné na údržbu, nespotřebovávají žádnou elektrickou energii a můžete je přemisťovat podle libosti.

Do cestiček a chodníčků se hodí zápustná venkovní svítidla, která fungují skvěle na orientaci, ale jsou také úžasným dekorativním prvkem. Použitím LED venkovních svítidel, která nejsou energeticky náročná, máte nasvícené každé zákoutí, zamezíte možnosti zranění nebo pádu. Výhodou je dlouhá životnost a nízké náklady na údržbu.

Při nasvícení terasy je důležité její rozvržení a dispozice. Terasu můžete ohraničit zapuštěnými

venkovními svítidly v každém rohu, a tím i vymezit její prostor. Zároveň můžete venkovními svítidly oddělit zbytek zahrady nebo jen záhon. Zápustná LED venkovní svítidla existují i taková, u kterých můžete dle nálady měnit barvu.

Pokud máte terasu zastřešenou, pak budete jistě využívat nejvíce venkovních stropních svítidel, ale můžete také využít světelných řetězů, případně drobných závěsných lucerniček, které dodají nádech romantiky. Použít můžete i stojací zahradní lampy, nebo LED pásek pod zahradní nábytek.

Tip odborníka
Při výběru venkovních svítidel musíte dbát na bezpečnost celého systému, který je neustále vystaven nepřízni počasí. A proto bychom každé venkovní svítidlo měli vybírat dle odpovídajícího stupně krytí (ochrany). Ideálně IP44 až IP68.
Venkovní svítidla Adresa : http://www.esvetlo.cz/venkovni-svitidla-zahradni-svitidla
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: venkovní, svítidlo, lampa, cesta, zahrada, chodník, osvětlení, led
Uloženo: 05.10.2015
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde