Klimatizace do bytu

Klimatizace do bytu a domu zajistí optimální teplotu vaší domácnosti bez ohledu na venkovní prostředí. Zaručují pohodlné a zároveň zdravé bydlení. Účinné filtry moderních klimatizací čistí vzduch od prachu, pylu, bakterií i některých virů a jsou tak ideální pro alergiky a citlivé jedince.
Způsobů, jak se poprat s horkem, existuje několik – od obyčejných větráků za několik stokorun, po levné mobilní klimatizační jednotky až po klasické klimatizace typu split.

Velmi podceňováno je přitom správné zastínění bytu, které může v boji s horkem výrazně pomoci.
Za málo peněz málo chladu

Dávat několik desítek tisíc korun za klimatizaci se chce jen málokomu, a tak se hledají náhradní a levnější řešení.
Větráky

Ventilátor s časovým spínačem, který se sám vypíná (Eta) Patří mezi ně určitě větráky. Jenže ty vzduch v místnosti neochlazují, ale pouze rozpohybují. Díky proudícímu vzduchu má pak tělo pocit, že se ochlazuje. Ale nic se nemá přehánět. Mnozí jistě dobře víte, co se stane, když přijdete zpocení z ulice a ofoukne vás průvan, o dlouhodobějším pobytu v něm ani nemluvě.

Takové ochlazení pak může končit bolestmi hlavy, krku a dalšími potížemi. Zcela nevhodné jsou větráky do domácností s alergiky − společně s vířením vzduchu se totiž víří i prach se všemi přítomnými alergeny.

Ovšem tomu, kdo netrpí alergiemi ani bolestmi hlavy z průvanu, větrák určitě aspoň trochu pomůže. Je však důležité správně si vybrat.

Stropní, který je zavěšen jako lustr, si domů koupí zřejmě jen málokdo, tyto typy jsou spíš určené do komerčních prostorů.
Domů jsou vhodnější stolní nebo podlahové větráky, které mají vyšší výkon.

Prakticky u všech větráků si můžete nastavit několik rychlostí, u některých dokonce dálkovým ovládáním. Zpravidla lze i podle potřeby nasměrovat vrtuli.

Vybírat bychom však měli i podle bezpečnosti a hlučnosti přístroje. Mřížka chránicí vrtuli by měla být taková, aby se skrz ni nedostaly ani dětské prsty.
Klimatizace do bytu Adresa : http://www.profi-pr.cz/moderni-klimatizace-do-bytu-brno-ma-mnoho-funkci/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: nástěnné klimatizace, klimatizace, chlazení
Uloženo: 25.12.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde