Mozaika

Mozaika, krásný dekorační prvek, který se stále více dostává do popředí zájmu. Používá se jako dekor obkládané plochy, který dokáže dát ten správný náboj, dokáže obkládanou plochu oživit a udělat zajímavou.

Tyto dekorační prvky, které mají velmi mnoho podob, si můžeme prohlédnout, případně objednat spolu s obklady a dlažbami také na třeba na internetových stránkách Pevero www.pevero.cz .
Velmi zajímavé mozaikové prvky najdeme třeba v sérii keramických obkladů a dlažeb Inox http://www.pevero.cz/inox-c6/ , která vychází z výrobních linek španělské keramické společnosti Apavisa. Tyto mozaikové dekory zde najdeme ve čtyřech provedeních, a to jako mozaiku dvoubarevnou, mozaiku složenou ze čtverců či obdélníků či mozaiku skládanou na cihlu. Kovový nádech jim dodává barevné provedení, kde můžeme vybírat z barev silver, chrome či copper.
Mozaikové obklady řadí do svých sérií téměř všichni výrobci. Nejedná se jen o klasickou mozaiku, skládanou z malých čtvercových kostek, mozaiky moderní mají mnoho podob. Ať už jsou to obdélníky pravidelné, či různých velikostí, mozaiky mohou být keramické či doplněné kromě keramiky také sklem, kovem nebo třeba dřevem. Mozaiky nacházíme v imitaci různých materiálů, barevná škála mozaikových dekoračních prvků je taky velmi široká. Ať už je mozaika jedno, dvou nebo vícebarevná, či část je provedena tak, že vypadá jako nasvícená. Taková mozaika dokáže pak koupelnu, či jiný interiér, ve kterém ji použijeme, rozsvítit a opticky rozšířit. Mozaiky však mohou být také s různými povrchovými úpravami, třeba v provedení plastickém. Takové využijeme buď ve venkovním prostředí, nebo ty, které jsou určeny pro interiéry, můžeme použít například k obložení krbu, kde dokáží vytvořit velmi příjemnou atmosféru.
Velmi zajímavým dekoračním prvkem je například mozaika, která je složena z větších čtverců 5x5 cm a má plastický proužkový dekor. Tato mozaika se vyrábí ve třech barevných provedeních a najdeme ji např. u výrobce Apavisa v sérii Láva www.pevero.cz/lava-c8/. Celá série se nese v imitaci lávového kamene, jak již název napovídá. Mozaika proužková, která je v této sérii ve třech barevných provedeních silver, copper a titanium, nám bude ale spíš než kámen, připomínat kov. Dokáže vytvořit velmi příjemné, moderní a zajímavé prostředí.
Pokud se pro mozaikový obklad rozhodneme, určitě máme z čeho vybírat, nabídka je velmi široká.
Mozaika Adresa : http://www.pevero.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: obklad, dlažba, kuchyně, koupelna, exteriér, interiér, mozaika
Uloženo: 03.10.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde