Obklady a dlažby a jejich dekory

Chystáte se obkládat koupelnu nebo přímo rekonstruovat své bydlení? Přemýšlíte, čím obložit vanu, kuchyňskou linku, či jako dlažbu použít do předsíně, obývacího pokoje nebo ložnice?
Možností se Vám naskytuje spousta. V koupelně téměř jednoznačně vévodí obklady a dlažba už proto, že je zde dost vysoká vlhkost a tento materiál je do daného prostoru tím nejvhodnějším. Výběr je velmi široký. A široký je také, co se týká dekoračních prvků. Nemusíme mít obklady jen v jedné barvě, hladké či leštěné, ale máte na výběr velké množství dekorů, listel a mozaikových obkladů, které Vám pomohou vytvořit prostředí velmi zajímavé a koupelnu učit místem esteticky na velmi vysoké úrovni. Ať už jsou to kytičky či vzory geometrické nebo grafické, vždy přinesou něco originálního, zajímavého a jedinečného.
V dnešní době si třeba kuchyni můžeme zařídit ve stylu cotto – po vzoru vesnických stavení, kde dáme dekory pro kuchyni přímo určené, připomínající kuchyně našich babiček nebo naopak zvolíme imitaci betonové stěrky, která už sama o sobě je dekorem, či imitaci kovu nebo břidlice. Tyto materiály nám pomohou vytvořit prostředí velmi moderní, které bude působit až nadčasově.
Velmi zajímavým prvkem jsou obklady a dlažby v obývacích pokojích, kam se tento materiál začíná prosazovat čím dál častěji. Dlažeb, které jsou vhodné pro toto použití je rovněž na výběr velmi mnoho včetně dekorů a listel, které vytvoří prostředí opravdu jedinečné. Na stěny, kam se už také obklad dostal, můžeme použít mozaikové prvky, kterých je v nabídkách keramických společností velmi mnoho různých barev, provedení i formátů ale také obklady, které nám budou připomínat tapety a ohromí nás svou krásou barev či motivů.
Velmi zajímavým dekoračním prvkem je i plastická mozaika, která se hodně používá u rezidenčních sídel jako obklad okolí krbu, který často obývacímu pokoji vévodí. Mozaiky se vyrábí v mnoha provedeních a výsledek nám svou krásou často vyrazí dech. Nabídka těchto obkladových mozaik je taky velmi široká, mnoho z výrobců se jimi zabývá, takže můžete vybírat podle toho, co bude v dané situaci vyhovovat právě vám.
Pokud jste v situaci, že stavíte či rekonstruujete domek a uvažujete o keramice jako materiálu č. 1 pro podlahy či stěny, zkuste navštívit internetové stránky společností, které obklady a dlažby nabízejí a pomohou Vás nasměrovat i na odborníky, kteří Vám zpracují architektonicky Vaše požadavky a sladí Vám Váš domov do jednoho stylu, aby výsledek byl opravdu dokonalý, a vy jste s ním byli naprosto spokojeni, protože se jedná o investici a dlouhou řadu let.
Obklady a dlažby a jejich dekory Adresa : http://www.studiokoupelen.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: obklad, dlažba, kuchyně, koupelna, exteriér, interiér, mozaika
Uloženo: 04.09.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde