Výběr kovaného plotu

1. Jaká je životnost kovaného plotu


Výhodou kovaného plotu je jeho životnost, která se počítá na desetiletí. Rozdíly v životnosti hledejme v použitých materiálech a povrchové úpravě. Společnost LAMARK například používá pro výrobu plotových dílů pouze kvalitní ocelovou surovinu, která je spolu s několikanásobnou povrchovou úpravou žárovým zinkováním zárukou, že plot bude bez údržby sloužit minimálně 60 let.

2. Bude opravdu bezúdržbový?


Zatímco jiné varianty oplocení vyžadují čas od času větší či menší míru údržby, v případě kovaných plotů se může jejich majitel spolehnout na to, že jeho zásah není po několik desítek let potřeba. Opět je ale nutné podotknout, že je nutné vybírat plot od renomované firmy, protože jen tehdy budete mít záruku, že výrobce použil vhodné a kvalitní materiály.

3. Žádejte ruční zpracování


Veřejnost se shoduje na tom, že kovaný plot je krásný a svým vzhledem působí honosně. Je to dáno i tím, že při jeho výrobě se stále používá poctivá ruční práce. Proto jsou například kované špičky plotů každá trochu jiná a tím pádem originální. Vybírejte proto výrobce, který ruční práci stále využívá. V opačném případě se dočkáte jen sterilně vypadajícího plotu bez onoho kouzla, který lidé u kovaného plotu vyhledávají.

4. Široká nabídka povrchových úprav


Na životnost plotu mají vliv použité materiály a vhodná povrchová úprava, která navíc ovlivňuje také vzhled plotu. V případě společnosti LAMARK máte na výběr z široké nabídky speciálních barev nanášených na povrch, který je antikorozně ošetřen žárovým zinkováním. V případě oklepávaných variant, které jsou mimochodem velmi oblíbené, je ideální úprava patinováním, což zajistí luxusní vzhled a zvýrazní prohlubně, výstupky a hrany plotu. Dobrý výrobce Vám nabídne všechny možnosti.

5. Pozor na imitace


Obliba kovaných plotů byla impulzem pro některé výrobce, aby neznalým uživatelům nabídli na první pohled výhodnou nabídku, která, jak se záhy ukáže, je jen pouhou imitací kovaného plotu nebo ještě hůře jeho nepodařenou kopií. Nejčastěji se s imitací potkáte v hobbymarketech. Většinou jsou vyrobeny z jäklových tyček, které jsou duté anebo z velmi úzkého profilu. Na našem trhu se můžete setkat s napodobeninami z Číny, ale nejčastěji se jedná o napodobeniny z Polska. Podobně jsou na tom i ploty z hliníku, které mají pouze povrchovou úpravu podobné tradiční kované patině.

6. Žádejte plot na míru


Při výběru kovaného plotu se setkáte s dvěma přístupy, buď Vám výrobce nabídne plotový dílec v pevně dané velikosti a Vy si jej budete muset přizpůsobit, nebo Vám vyrobí plot přesně na míru. Výhodnější je samozřejmě druhá varianta.

7. Kvalitní servis není luxus


Přístup některých prodejců kovaných plotů by se dal charakterizovat krátce – „nakup a starej se“. Dobrý prodejce naopak nabízí bezplatné poradenství a cenový návrh i dopravu vyrobeného plotu na místo zdarma. Přesněji, postará se o to, abyste byli od návrhu až po montáž v rukou odborníků, kteří Vám ochotně pomohou. Samozřejmostí je rovněž flexibilní pozáruční servis.
Výběr kovaného plotu Adresa : http://www.ploty-lamark.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: ploty,kované,plot,vrata,brány,oplocení
Uloženo: 16.07.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde