Podlaha - PVC, koberce nebo dlaždice?

Výběr správného materiálu pro podlahu není jednoduchý – nabídka je nepřeberná a máte na výběr PVC podlahy, plovoucí podlahy, kachlové podlahy, koberce a mnoho dalších. Co se bude nejlépe hodit? To záleží na konkrétní místnosti a jejím využití – vezměte v potaz hlavně míru znečištění podlahy (například do kuchyně se kvůli snadné údržbě hodí spíš PVC podlaha než koberec), hlučnost, používanost, odolnost… Podlaha vhodná do koupelny místnosti nemusí vyhovovat v obývacím pokoji a tak dále.

Specifika jednotlivých podlah

Každý z daných materiálů má svá specifika a hodí se na pro jiné účely. PVC podlaha se vyznačuje odolností, snadnou údržbou a velkým výběrem dekorů, plovoucí podlaha snadnou kombinovatelností s ostatním vybavením, koberce příjemným došlapem a dobrou zvukovou izolací (tou disponuje i kvalitní PVC podlaha, například Gerflor), dlaždice se hodí do koupelen a pod tlapky domácích mazlíčků běhajících ze zahrady a parkety si zase oblíbí všichni ti, kteří si potrpí na přírodní dřevo.

Skrytá úskalí

I u správně vybraného materiálu na vás mohou čekat úskalí, která si na první pohled neuvědomíte. Například PVC podlaha, u které předpokládáte časté zašpinění, je vhodná s hladkým dezénem, nikoliv s drážkami imitujícími vzor dřeva; u plovoucí podlahy je do exponovaných místností třeba sáhnout po vyšší odolnosti, abyste si ji nepoškrábali například upuštěnou poklicí na hrnec a tak dále. Ptejte se na další rizika odborníků, a také známých, které nové podlahy mají – určitě vám rádi své zkušeností sdělí a vaše vybírání tak bude zase o něco jednodušší.
Podlaha - PVC, koberce nebo dlaždice? Adresa : http://www.gerflor-pvc.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: podlahy, gerflor, pvc, vinylové podlahy
Uloženo: 13.05.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde