Nové akustické cihly se představí na IBF

HELUZ AKU 17,5 MK je zvukověizolační cihla s maltovací kapsou určená pro nosné zvukověizolační zdivo. Její rozměry 375 x 175 x 238 mm a parametr RW = 53 dB ji předurčují pro stavbu bytových a rodinných domů, hotelů, nemocnic, škol či administrativních budov, kde jako jednovrstvá konstrukce při šířce zdiva 17,5 cm dosahuje unikátní hodnoty vážené vzduchové neprůzvučnosti. Při použití v sendviči v kombinaci s 5 cm minerální vaty je vhodná i pro řadové domy, kde uspoří až 10 cm místa oproti systému HELUZ AKU 2x20 + izolant a dosahuje hodnoty RW = 63 dB. Zdění se provádí na vápenocementovou maltu, spoj pero + drážka + maltovací kapsa.
HELUZ Family 25 2in1 je nejmenší cihlou doplňující řadu bloků Family 2in1 určenou pro výstavbu domů s téměř nulovou potřebou energie. Jedná se o broušený cihelný blok s integrovanou izolací - expandovaným polystyrenem, který je pevně fixován v dutinách. Šířka 25 cm jej předurčuje pro jednoduché a účelné řešení detailů v obvodové konstrukci cihlových domů s minimální energetickou náročností, jako např. izolace obvodového věnce nebo zdivo v místě napojení krovu.
Kromě těchto dvou novinek budou na stánku HELUZ, který návštěvníci naleznou pod číslem 123 v pavilonu P, k vidění i další oblíbené produkty ze sortimentu největšího českého výrobce cihelných materiálů: komínové systémy Izostat, MINI a sanační sada pro rekonstrukci komínů, dále roletové a žaluziové překlady či nepálené cihly HELUZ Nature Energy. Zájemci se také budou moci seznámit s průběhem výstavby experimentálního pasivního domu z jednovrstvého cihelného zdiva, který HELUZ realizuje na výstavišti v Českých Budějovicích. Na venkovní ploše před pavilonem F pak budou probíhat praktické ukázky zdění z cihel Family 2in1 a montáže komínu.
Letošní již 18. ročník IBF se uskuteční 23. – 27. dubna 2013.

Nové akustické cihly se představí na IBF Adresa : http://dum-budoucnosti.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: dům budoucnosti, pasivní dům, cihlový pasivní dům, cihly
Uloženo: 24.04.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde