Založení trávníku

Je celá řada společností, která se specializuje na zakládání trávníků , ale ne každý chce věnovat nemalé prostředky za takovou službu. Řešením je tedy založení trávníku vlastními silami. Nejprve je ale třeba zvážit, zda nám vlastní síly, schopnosti a čas umožní se do takového projektu pustit. Pokud se jedná o větší nerovnou plochu, ze které byste chtěli mít takřka dokonalou rovinu s krásným pažitem, bez mechanizace, nebo armády pomocníků se obejde jen těžko. V takovém případě je možné se obrátit na firmu, která dělá realizace zahrad . Ta by ve svém vybavení měla mít stroje na plošnou úpravu terénu. Zvláště bych takový postup doporučil při novém založení zahrady, kdy si například nechají zákazníci zbudovat okrasná jezírka . Půda vytěžená z jámy na budoucí jezírko se pak dá použít na srovnání pozemku.
Pokud se jedná o menší pozemek, dejme tomu 200-300m2, bez větších terénních nerovností, můžete se do založení trávníku pustit sami. Pokud je již na stávajícím pozemku tráva, ale v nevyhovujícím stavu, doporučil bych jí nedosévat, ale začít pěkně z gruntu. Porost nejprve posekejte co nejníže. Poté je třeba stávající zlikvidovat neselektivním herbicidem. Trávu již pár dní po postřiku můžete začít i s drnem vykopávat a obracet směrem růstu do země. Pokud máte vyvýšená místa na pozemku, zkopejte je a materiál vám poslouží na srovnání pozemku. Pokud máte naopak proláklinu, nebo svah na dorovnání, je třeba si obstarat zem a tou pozemek dorovnat. Rovnání pozemku ručně je celkem úmorná práce-lopata, hrábě, lať, případně vodováha, to jsou nástroje, které budete potřebovat. Až budete s rovinou spokojeni, nějaký čas vyčkejte, až si zem sedne. Na případný plevel co ze země vyroste ,opět použijte herbicid. Poté je čas si vybrat travní směs a pozemek osít. Předtím však ještě doporučuji zem narušit hráběmi a po osetí lopatou pozemek uplácat, aby se tráva zapravila do země. Pokud máte válec, tak to bude práce snazší.
Pokud se rozhodnete položit travní koberec, zem by měla být srovnána opravdu precizně. Samotná pokládka travního koberce není nic složitého, ale bez praxe budete potřebovat čas a trpělivost, aby byl výsledek uspokojivý. Travní koberec je třeba po položení asi 2 týdny vydatně zalévat a nezatěžovat ho, dokud se kořeny nespojí s podložím

Založení trávníku Adresa : http://www.zahradybrada.cz/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: zakládání trávníku, realizace zahrady, zahradnické služby, založení zahrady
Uloženo: 14.03.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde