Oběhové čerpadlo přináší komfort do vaše

Zařízení, které slouží k tomu, aby dodalo protékající tekutině energii, a to konkrétně energii tlakovou, kinetickou a potenciální, se nazývá čerpadlo. Čerpadlo bývá také často nazýváno jako pumpa, jedná se o označení hovorovější. Novější čerpadla bývají zpravidla poháněna motorem. Čerpadla bývala užívána již v dobých minulých, ale jako pohon se tehdy využívala zvířecí nebo lidská síla. Na takováto čerpadla můžete narazit i v současnosti, jsou to ale čerpadla menší, která se používají v domácích podmínkách. Mimo domácnosti se toto zařízení využívá například v průmyslu či v zemědělství.
V dnešní době existuje čerpadel celá řada. Jsou rozděleny na jednotlivé druhy, kupříkladu se jedná o čerpadla odstředivá, obvodová, rotační či labyrintová. Dále se můžete setkat s čerpadly proudovými, peristaltickými, nebo existují čerpadla plynotlaká nebo oběhová čerpadla.
Velmi důležitým druhem čerpadel, která se nacházejí snad v každé domácnosti, jsou oběhová čerpadla. Ta způsobují cirkulaci teplé vody, jsou součástí každého topení. Na všechna oběhová čerpadla bývají kladeny vysoké požadavky. Jejich nefunkčnost, a to hlavně během zimních měsíců, by jejich uživatelům způsobila velké nepříjemnosti. Mezi tyto požadavky se řadí například nízká poruchovost oběhových čerpadel, jejich dlouhá životnost, co nejméně hlučný provoz a co nejnižší spotřeba elektrické energie. U novějších typů oběhových čerpadel se setkáte s čidly, díky kterým může zařízení samo regulovat teplotu v místnosti. Tato čidla tak šetří nejen životní prostředí, ale i vaše peníze, které byste jinak za topení zaplatili.
Oběhové čerpadlo přináší komfort do vaše Adresa : http://obchod.pumpa.cz/oddeleni/31-obehova-cerpadla
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: oběhové čerpadla
Uloženo: 21.11.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde