Tapety na zeď

Jistě mnoho z nás už někdy potřebovali lepit tapety na zeď či jiné dekorace na zeď založené na principu lepení a nevěděli jste jak. Na internetu je návodů opravdu málo, a tak jsem si dovolil napsat stručný návod na lepení všech běžných druhů tapet.

Jaké tapety vlastně existují a čím se liší?


Každý si pod pojmem tapeta na zeď představí klasické papírové tapety, ale ve skutečnosti existuje mnoho druhů, které se o sebe podstatně liší jak materiálově, tak ve způsobu lepení.

Papírové tapety na zeď


Jak již bylo řečeno, tak nejznámější jsou papírové tapety. Je to nejstarším typem tapet, co existuje. Materiálové složení je takové, že podkladovou vrstvu tvoří papír, který je potištěný vlastním motivem. Výhodou papírových tapet na zeď je to, že si můžete vybrat ze široké škály motivu. Důležité je však, abyste použili role se stejnou šarží. Pokud použijete různé, tak se vám může stát, že nebude sedět barevný odstín. Nevýhodou je, že velmi špatně snáší vlhké prostředí, takže případné lepení v koupelnách nepřipadá v úvahu.

Vinylové tapety na zeď


Vinylové tapety jsou na rozdíl od papírových tapet na zeď nejmodernějším trendem. Vinylové tapety, kterým se taky říká nejčastěji „samolepky na zeď“ jsou vyrobené z vinylu neboli kvalitní pružné folie. Vinylové tapety se od sebe liší kvalitou vinylu a hlavně lepidlem, které je na nich nanesené. Kvalitní vinylové tapety používají flexibilní lepidlo. Flexibilní lepidlo znamená to, že nikdy nezasychá. Výhodou těchto vinylových tapet na zeď je, že je můžete nalepit kdekoli včetně koupelen. Nevýhodou je, že se velmi špatně aplikuji na staré zdi, kde špatně drží omítka na zdi. Při aplikaci dochází k odpadávání samotné omítky.

Tapety na zeď Adresa : http://www.samolepici-tapety.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: tapety, tapety na zeď, bytové dekorace, bydlení
Uloženo: 11.10.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde