Jak si vybrat zasklívací systém – 2. díl

Jaké materiály si pro zasklívání balkonů a lodžií vybírat a proč?
Doporučuji vždy volit materiály s dlouhou životností, které navíc nevyžadují žádnou speciální údržbu. Profily nejlépe z hliníku s povrchovou úpravou – buď v RAL nebo v eloxu. Šrouby, ložiska a další spojovací materiál z nerezu, plastové díly odolné UV záření. Materiálů na výplně do rámových systémů je velký výběr, například čiré i barevné sklo 4 – 6 mm, bezpečnostní lepené sklo do 9 mm, kalené sklo 4 – 6 mm, izolační dvojsklo 16 mm, polykarbonáty, plexi, desky z lehčeného PVC apod. Pozor, u bezrámového systému doporučuji vždy bezpečnostní sklo kalené, nejčastěji se používá tloušťka 6 mm.
Samozřejmě, že všechny tyto doporučené materiály používá i firma ALUMISTR, s.r.o.

Na koho se obrátit, když se již rozhodnu pro určitý typ vašeho zasklívacího systému?
ALUMISTR je výrobce hliníkových systémů pro zasklívání lodžií s vlastním vývojem. Prodej, instalaci a následný servis ale provádějí naši smluvní partneři v jednotlivých regionech, kteří byli se systémy seznámeni a řádně proškoleni naším personálem. V průběhu roku se snažíme navštěvovat jednotlivé partnery a jejich realizace, a mít tak vždy aktuální přehled o kvalitě jejich práce. Náš obchodní partner by vám vždy měl být schopen poradit a pomoct s rozhodováním. Stačí si na našich webových stránkách najít svou lokalitu a zjistit, kdo je v daném regionu naším smluvním partnerem.

Jak dlouho přibližně trvá instalace a jaká je záruka na takový projekt?
Montáž zasklení lze provádět i z interiéru bez pomocí speciálních lešení a lávek. Dobu montáže vždy ovlivňuje několik faktorů – zda jsou nutné stavební, konstrukční úpravy, apod. – může trvat od 4 do 10 hodin dle složitosti zasklení. Technik realizační firmy po zaměření daného balkonu nebo lodžie by měl umět dobu předem odhadnout.

Záruka na systémy značky AluMistr je standardně dle zákona 2 roky. V případě komplexního řešení panelového domu, kdy se v rámci zateplení domu řeší i zasklení jednotlivých balkonů, poskytujeme na tyto projekty záruku 5 let.

Je možné systémy použít i pro jiné účely? Mají tyto systémy i jiné využití?
Ano, zejména rámové systémy se používají na zasklení dřevěných teras, pergol, pavlačí, dělících příček v interiérech, šatní skříně atd. V současné době je největší zájem o výrobu hliníkového zábradlí na panelové domy, které vzhledem k použitým materiálům nepodléhajícím korozi, vykazuje velmi dlouhou životnost. Vždy při nabídce na danou realizaci bereme v potaz možnost budoucího zasklení, takže balkon je již připraven na případné budoucí použití některého z rámových nebo bezrámových zasklívacích systémů.
Pozor na výplně zábradlí, ne všechny umožňují dodatečné zasklení – zejména z požárního hlediska. Pro dodatečné zasklení musí výplň zábradlí splňovat třídu hořlavosti A. Bohužel, výrobci zábradlí často neberou tyto požadavky v potaz a následné zasklení se proto potom může hodně prodražit.

A poslední otázka: v jakém cenovém rozmezí mohu pořídit takové zasklení balkonu nebo lodžie?
Na to se nedá jednoznačně odpovědět, protože žádný standardní balkon nebo lodžie neexistuje. Každý region má jiná řešení. Proto je nejlépe oslovit našeho regionální zástupce, který vás osobně navštíví a dá vám závaznou cenu. Tato návštěva zahrnující zaměření daného balkonu nebo lodžie a následně zpracování cenové nabídky je samozřejmě bezplatná.

Jak si vybrat zasklívací systém – 2. díl Adresa : http://www.alumistr.cz/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: balkóny, lodžie
Uloženo: 18.07.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde