Dřevostavba podle vašich představ

I když bylo dřevo na čas vytěsněno jinými stavebními materiály (například pálenými cihlami), v posledních letech se použití dřeva opět stává standardem nejen při stavbě okrajově využívaných objektů, ale i při realizaci rodinných domů a komerčních prostor.

Nízkoenergetické dřevostavby

To, co investory přitahuje k realizaci dřevěných staveb, není v první řadě ekologická nenáročnost domů ze dřeva (která je spíše příjemným bonusem), ale hlavně energetická úspora, tzn. značné snížení nákladů na provoz domu – zejména nákladů na vytápění. Nízkoenergetické dřevostavby jsou většinou stavěny z panelů (celostěnných panelů), které se nejdříve nanečisto sestaví ve výrobní hale, následně jsou převezeny a opětně složeny v exteriéru. I když se může zdát, že dřevo není materiálem, který umí udržet teplo, díky konstrukci panelů je možné snížit náklady na vytápění až o 70 %. Dřevostavby umí zajistit tepelný komfort i v nejnáročnějších klimatických podmínkách, důkazem je česká polární stanice v Antarktidě.

Ekologie dřevostaveb

Dřevostavby mají zhledem k použití obnovitelných zdrojů pozitivní vliv na životní prostředí. Pro výrobu stavebních částí – nejčastěji stavebních celostěnných panelů je spotřebováno mnohem méně energie, než je tomu u domů z pálených cihel.

Katalogy dřevostaveb a individuální výstavba


Pokud máte o dřevostavbu zájem, jistě najdete nespočet katalogů, které nabízí typizované domy ze dřeva. Nevýhodou typizovaných domů je to, že nemusí vždy plně vyhovovat vašemu životnímu stylu a všem potřebám vaší rodiny. Pak jistě oceníte nabídku individuální výstavby, kterou nabízí třebíčská firma DOMY D.N.E.S. Na základě vašich požadavků vytvoří projektanti společnosti originální projekt, který bude optimálním řešením všech vašich představ o moderním a nízkoenergetickém bydlení.

Pro inspiraci můžete navštívit katalog dřevostaveb na webu VZOROVY-DUM.CZ.
Dřevostavba podle vašich představ Adresa : http://www.vzorovy-dum.cz/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: dřevostavby, celostěnové panely, katalog dřevostaveb, nízkoenergetické dřevostav
Uloženo: 27.04.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 4
Hodnocení webu: 5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde