Detektory a měřící zařízení oxidu uhelna

V prostorách, kde je provozován kotel, karma či jiný spotřebič spalující kyslík, existuje zvýšené riziko zvýšení koncentrace oxidu uhelnatého. Zejména v obytných prostorách a tím více v prostorách, kde se spí, je proto velmi žádoucí zajistit nejen větrání, ale i účinnou signalizaci nadměrného obsahu oxidu uhelnatého v místnosti. Taková řešení existují v podobě elektronických detektorů CO a měřících zařízení CO společností Kidde a SAFE HOME europe.
Tato zařízení jsou konstruována k trvalému monitorování a detekci zvýšené koncentrace CO v prostředí obytných prostor a podle stavu zamoření vydávají výstražný alarm.
Detektory CO signalizují překročení maximální úrovně CO v prostředí jak opticky (indikací například LED diody) tak akusticky (hlasitě pulsujícím signálem o síle až 85 dB).
Měřící zařízení CO jsou pak vybavovány moderními prvky, jako jsou mikroprocesory, které kontrolují stav senzoru, baterií i vnitřních obvodů, systémy automatického monitorování ovládání účinnosti zařízení, LCD displeji zobrazujícími aktuální úroveň koncentrace oxidu uhelnatého v monitorovaném prostoru, elektrochemickými senzory nové generace se zárukou a životností až 7 let. Integrované napájecí baterie umožňují umístění zařízení v optimální pozici a také poskytují ochranu pro případ výpadku proudu v síti. Díky speciální konstrukci je možné zařízení instalovat na stěnu místnosti nebo jednoduše umístit na rovné povrchy, jako je například noční stolek, polička apod.
V ideálním případě se doporučuje detektor CO instalovat v každé místnosti, ve které je provozován palivový spotřebič. Detektor CO by rozhodně neměl chybět v místnosti pro spaní, v místnosti, kde jsou spotřebiče bez komínu nebo kouřovodu a v místnostech s častým výskytem osob. V ložnici se detektor CO umisťuje co nejblíže k místu spánku v blízkosti hlavy a co nejdále od spotřebiče. Vždy však musí být nejméně jeden až tři metry od topidla.
Detektory a měřící zařízení oxidu uhelna Adresa : http://hlasice.kidde.eu
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: hlasice koure, detektory co, pozarni hlasice, kidde, detektor plynu, plynovy hla
Uloženo: 19.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 5
Hodnocení webu: 5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde