Jak zazimovat Váš bazén

Zazimování bazénu je již řadu let pro mnoho lidí noční můrou. Pro bezproblémový provoz bazénu je třeba dodržovat některé zásady pro zimní období:

Filtrační zařízení bazénu

Pokud je umístěno filtrační zařízení v šachtě, upustit vodu v bazénu pod trysky, odpojit přívodní trubky a filtrační zařízení (motor) umístit do nezámrzného prostředí. Vypustit vodu z rozvodů a filtrační nádoby. Pokud je filtrační zařízení v domě, tj. v prostředí, kde nemrzne, upustit vodu v bazénu pod trysky, odpojit trubky u filtru a nechat vytéct vodu, aby nezamrzla v rozvodu. V případě, že chceme zabránit odtoku vody z hadic do šachty nebo místa instalace filtru v domě po zvýšení hladiny vody v bazénu (po deštích), kdy hladina vody opět může stoupnout na úroveň trysek, zabráníme tomu aplikací zátek na trysky, nebo průběžným upouštěním vody z bazénu. Pokud si nejsme jisti, zda rozvod vody od skimmeru a k tryskám je správně vyspárován (tj. v případě upuštění vody pod trysky a odpojení u filtru vyteče voda z rozvodu do bazénu anebo k filtru) upustíme vodu pod trysky a uzavřeme skimmer a zapneme cirkulaci. Čerpadlo takto částečně vytlačí vodu z rozvodu do bazénu. Doporučujeme tlakem vyfouknout vodu z rozvodů.

Aplikace bazénové zazimovací chemie

Do vody aplikovat „bazénový zazimovací prostředek“, který dlouhodobě snižuje tvorbu řas a mikroorganismů a usnadňuje zahájení nové sezony.

Zakrytí bazénu

Zakryjeme bazén zimním nebo univerzálním zakrytím, které sníží znečištění vody.
Jak zazimovat Váš bazén Adresa : http://www.dhplast.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: zazimování bazénu, bazény Plzeň, bazénové zastřešení, zastřešení bazénu, Plzeň
Uloženo: 03.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde