Statika staveb

Projekty statiky


Převažující činností statické projekční kanceláře STATIKON Solutions s.r.o. je zpracování projektů statiky jak pro soukromý, tak veřejný sektor. Projektována je nejen statika rekonstrukcí a novostaveb bytových domů, škol, divadel, kostelů, kancelářských budov a sportovních center, ale i statika průmyslových objektů a technologických konstrukcí.
Samozřejmostí je zpracování projektů v rozsahu a kvalitě odpovídající představám investora resp. zadavatele a zárověň splňující požadavky platných technických norem a předpisů. Při práci se navržené konstrukce konzultují se spolupracujícími architekty, projektanty i se zástupci realizačních firem.

Statické posudky


Další nedílnou součástí práce statiků je zpracování statických posudků. Statický posudek je dokument, ve kterém se na základě odborné prohlídky popíše stávající stav objektu nebo konstrukce a zdokumentují případné poruchy. Dále se určí příčina vzniku poruch a navrhne nápravné řešení. V případě, že příčina z vizuální prohlídky není zřejmá, se navrhne další postup pro její odhalení, např. provedení sond, sádrových terčíků, zkoušek materiálu atd.

Statické výpočty


Statický výpočet se zpracovává buď jako samostatný dokument ověřující bezpečnost nosné konstrukce, nebo je ve většině případů součástí celé statické části dokumentace. Forma a způsob zpracování výpočtů nejsou explicitně stanoveny a každý statik či statická kancelář používá svůj systém, ale hlavní požadavky na výpočet jsou, aby byl přehledný, kontrolovatelný a dále aby hlavně prověřil:

- mechanickou únosnost a stabilitu konstrukce
- požární odolnost nosné konstrukce

Statika staveb Adresa : http://www.statikon.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: statika staveb, statický posudek, statický výpočet
Uloženo: 06.11.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde