Nizozemští designři - velká inspirace

Mr Beam tak zcela novým způsobem využívá technologii takzvaného videomapingu, která se však jinak většinou používá pro pokrývání exteriérů budov. V České republice je patrně nejznámějším využitím videomapingu při oslavách šesti set let pražského orloje.

Bohužel, využití této technologie v reálných interiérech je v současné době čirá utopie. Pokud by člověk totiž do takto vybavené místnosti přišel, stal by se z něho chodící chameleon a prostě by splynul s pozadím. Mnozí bytový designéři dnes však přemýšlí o tom, jak tuto technologii využít v reálných běžně dostupných interiérech. Brzy tak už možná začnete místo chystání pokoje pro návštěvy prostě jen přepínat barvy zdí a nábytku.

Bytové dekorace budoucnosti, nebo nepraktický výstřelek jako ze sci-fi filmu, takové jsou názory na čerstvý projekt nizozemské umělecké skupiny Mr. Beam. Tato skupina představila zcela inovativní přístup k vybavení interiéru. Na bílé zdi a bílé kusy bytové dekorace promítají pomocí 3D projektorů barvy. Vzniká tak vybavení místnosti, které lze dle libosti měnit.
http://www.youtube.com/watch?v=mCb8f7gz0Ys

Bílé zdi a bílý nábytek, dva 3D projektory. To je vše, co potřebujete, abyste vždy měli přesně takový interiér, jaký si přejete. Pokoje můžete bez ustání měnit a ty tak vždy bude vypadat přesně tak, jak se hodí pro danou příležitost. Toto řešení má však stále nedostatky, takto vybavenou místnost totiž můžete používat jen s velkými obtížemi.

Nizozemští designři - velká inspirace Adresa : http://www.4home.cz/bytove-doplnky/bytove-dekorace/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: bytové dekorace
Uloženo: 23.06.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 5
Hodnocení webu: 3

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde