Jak prodat dům zatížený hypotékou

Podaří se vám prodat úspěšně? Dnes už taková situace není tak výjimečná vzhledem k počtu nemovitostí zatížených hypotékou. Život nám občas připraví zajímavé situace a zrovna tato, kdy máme splátku hypotéky na krku, není nejpříjemnější. Jakmile dojde k této nepříjemné situaci, musí se začít jednat. A věřte tomu nebo ne, i prodej domu s hypotékou je možný. Nové domy s hypotékou jsou navíc poměrně cenově výhodné.
Převzetí hypotéky
Prodej domu s hypotékou lze realizovat i přenesením hypotéky na kupujícího. Pokud zájemce souhlasí s veškerými podmínkami ve vaší hypoteční smlouvě, tak může hypotéku převzít. Vše se oznámí bance, která si ověří příjem kupujícího a posoudí jeho schopnost splácet. Pak už dojde jen k převodu majetku a dílo je dokonáno.
Prodej v hotovosti
Nejtriviálnější způsob, jak prodat a koupit pozemky na prodej – zbavit se domu prodejem v hotovosti. Jen je třeba najít kupce, který je schopen za nové domy v hotovosti skutečně zaplatit. Vy pak jednoduše splatíte svůj dluh bance a ta zruší zástavní právo na nemovitost.
I pronájem je možností
Nové domy nebo byty s hypotékou nemusíte prodávat, můžete je také pronajímat a z nájemného tak splácet měsíční platby. Jestliže jste se rozhodli pro tuto variantu, poraďte se s bankou, zda není třeba pronájem nemovitosti oznámit.
Zájemce má svojí hypotéku
Dávat nové domy a pozemky na prodej zatížené hypotékou je někdy komplikovanější než by si člověk přál. Může nastat situace, kdy zájemce chce koupit váš dům a rád by ho financoval pomocí hypotéky. Jenže podmínky vaší hypoteční smlouvy se mu nelíbí. A tak musíte počkat, až si kupující vyřídí vlastní hypotéku a pak vám za prodej domu zaplatí.

Jak prodat dům zatížený hypotékou Adresa : http://www.lexxus.cz/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: nové domy, prodej domu
Uloženo: 30.05.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde