Prodej broušených cihel výrazně stoupá

Podle jejich největšího českého výrobce, společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s., vzrostl v roce 2009 podíl jejich prodeje na celkovém prodeji cihelného materiálu na 42 %. V roce 2008 to bylo pouhých 18 %. Novou technologii výroby cihelných bloků začal HELUZ používat před čtyřmi lety. Broušené cihly přinesly značné usnadnění a urychlení výstavby a výrazně se zvýšila kvalita zdiva. U stavebních firem i soukromých stavebníků jsou tyto cihly stále oblíbenější.

V reálu HELUZ v roce 2009 prodal 141 tisíc palet broušených cihelných bloků oproti necelým 42 tisícům v roce předcházejícím. Reakcí na jejich rostoucí oblibu je i poslední novinka českého výrobce, cihelný blok HELUZ Family, který se vyrábí pouze v broušené variantě.
Broušené cihly v České republice

broušené cihlyProdej tohoto segmentu cihel v České republice je ale stále ještě nižší než například v Rakousku nebo Německu, kde už broušené cihly jednoznačně převládají nad klasickými. Z Německa také tato nová technologie výroby cihelných bloků pochází.

I v Čechách se však již broušené cihly stávají zcela běžným stavebním materiálem. „Mají před sebou skvělou budoucnost,“ myslí si obchodní ředitel společnosti HELUZ Ing. Jan Krampl. „Díky urychlení výstavby, vyšším tepelněizolačním parametrům a vyšší pevnosti zdiva budou dále získávat nové zákazníky z řad soukromých stavebníků i stavebních firem,“ vysvětluje.

V současné době se broušené cihly více uplatňují při výstavbě rodinných domů, bytové domy se zatím ve větší míře staví klasickou technologií. Na velkých stavbách, kde pracuje i řada nekvalifikovaných dělníků, je totiž zaučení na novou technologii časově náročnější. Podle Ing. Krampla však není pravděpodobné, že by broušené cihly někdy zcela vytlačily cihly spojované klasickou maltou. I přes řadu nesporných výhod se totiž nevyužijí například při rekonstrukcích či drobných dozdívkách.

O společnosti Heluz

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vznikla v roce 1992. Vlastní celkem osm výrobních provozů ve třech lokalitách. V Dolním Bukovsku, kde sídlí také centrála společnosti, je cihlářská výroba, výroba stropních konstrukcí, výroba roletových překladů a výroba cihelných komínů. V Hevlíně u Znojma jsou dva výrobní závody na kompletní cihlářský sortiment a v Libochovicích nedaleko Prahy je cihelna a panelárna.

Společnost je největším českým výrobcem cihlářského zboží. Vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, jehož součástí jsou tepelněizolační cihelné bloky pro obvodové zdivo, cihly pro nosné, příčkové a akustické zdivo, broušené cihly, keramické stropy a překlady, nosné překlady pro venkovní stínicí systémy, keramické stropní panely, cihelné komíny a cihelné obkladové pásky.
Prodej broušených cihel výrazně stoupá Adresa : http://cihla-cihly.webnode.cz/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: cihly, cihla, Heluz, broušené cihly
Uloženo: 19.05.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde