Palubky, OSB desky, KVH hranoly - Praha

Pokud stavíte, renovujete či rekonstruujete, potřebujete kvalitní materiál za příznivé ceny. Materiálů se dnes nachází velmi mnoho, ale některé lze označit, již za klasické, na které se lze jednoduše spolehnout. Patří mezi ně určitě dřevo a výrobky ze dřeva. Jsou to komodity dlouhodobě prověřené a lidé a stavebníci s nimi rádi pracují.
Zmíníme zejména palubky. Dělí se v základu na palubky obkladové a palubky podlahové - jednoduše prkenná podlaha.Obkladové palubky
Obkladové palubky se používají v interiéru a v exteriéru a mají mimo základních estetických a funkčních vlastností, také vlastnost izolační, jelikož dřevo velmi dobře izoluje a tím se ušetří na vytápění.
Podlahové palubky jsou velmi oblíbená podlahovina. Jsou levné, ekologické, trvanlivé a krásné. Dobré kvality pokládky dosáhneme položením na připravený rošt z hranolů nebo na zpevněnou podlahu z osb desek nebo jiných podkladových desek, např.Durelis. Podlaha se finálně zalištuje podlahovými lištami a nalakuje popřípadě olejuje, voskuje.
OSB desky se používají již tradičně při stavbách a rekonstrukcích. Dá se říci, že jsou materiálem nepostradatelným, zejména při stavbách dřevostaveb a rámových konstrukcí. Nejpoužívanější jsou OSB desky 3N s perem a drážkou, které se do sebe zasouvají a tím se jejich pevnost násobí. Vyráběné tlouštky jsou 12, 15, 18, 22 a 25 mm,v délkách 2500 mm. Desky Durelis jsou nyní jejich neodmyslitelnou alternativou a bývají cenově dostupnější.
Nyní se objevují také nové technologie obrábění a zpracování dřeva. Připomeňme např. KVH hranoly, které zažívají doslova boom v oblasti staveb ze dřeva. Takto vyrobené hranoly a fošny jsou vysušené a zhoblované na přesné rozměry a tím se zajistí velká kvalita stavění. Samozřejmě stavba je rychlejší a nehrozí plísně a ostatní problémy. KVH hranoly jsou moderním stavebním prvkem, který zřejmě nahradí klasické stavební řezivo.

Palubky, OSB desky, KVH hranoly - Praha Adresa : http://www.palubky.name
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: palubky,osb desky, kvh hranoly,durelis,lišty,rekonstrukce
Uloženo: 29.12.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde