Na podzim potřebuje zahrada speciální pé

Podzimní zahrada vyžaduje vaši péči víc, než si myslíte. Na podzim se zahrada ukládá k odpočinku a je proto nezbytné zabezpečit, že se na jaře probudí odpočatá a ještě krásnější. Je jen na vás, nakolik jí pomůžete.
Základem krásné zahrady je bezchybný trávník. Hustý, perfektně střižený temně zelený pažit hraje na zahradě stejnou roli jako šaty na krásné ženě. Co k péči o takový trávník potřebujete? Kromě sekačky se vám může hodit i jiné typy nářadí, jako jsou křovinořezy . S těmi odstraníte přerostlou trávu v koutech zahrady, na kterou jste zapomněli, stejně jako třeba jednoleté rostliny s dužnatějšími stonky.
Trávník na podzim už moc neroste, takže můžete oslavit poslední sekání sezóny. Hned poté byste měli trávníku doplnit živiny hnojivem s vyšším obsahem draslíku, jenž pomůže stéblům trávy přečkat i ty nejtužší mrazy. Pokud jste během roku nevěnovali trávníku dostatečnou pozornost, přijde vám teď vhod i nějaká ta zahradní technika .
Nevyhnete se například vertikutaci, tedy jakémusi rozsekání drnu, který trávník provzdušní a dodá mu tak nový život.
Je však nutné podzimní péči o trávník vhodně rozložit. Zatímco září je na zahradě spíše letní měsíc, který se vyznačuje zejména sklizní plodů, vaše chvíle přijde v říjnu. Kromě trávníku v listopadu nezapomeňte zazimovat ovocné stromy a keře. Pokud chcete, je právě teď nejlepší chvíle vysázet i stromy nové.

Na podzim potřebuje zahrada speciální pé Adresa : http://www.rucni-naradi.cz/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: nářadí, zahrada, péče, křovinořez, křovinořezy, sekačky, technika, zahradní tech
Uloženo: 29.11.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde