Výhody a nevýhody laminátové podlahy

U laminátových, tedy umělých, podlah existují výrobky odlišné tloušťkou lamely, skladbou jednotlivých vrstev, kvalitou, izolačními schopnostmi, délkou záruky a koneckonců i cenou. Odolnější a tedy i dražší podlahy jsou vyrobeny z vysokotlakého laminátu, méně odolné, a tedy levnější melaminové, jsou vyrobeny z přímých laminátů. Melaminové podlahy mají menší požadavky na údržbu, a dobře se uplatní v méně namáhaných prostorách, kupříkladu v ložnici. V každém případě ale tuto podlahu nebudeme instalovat do místnosti nebo prostor, kde jsou nároky na větší provoz. Na první pohled mezi těmito dvěma typy laminátových podlah není žádný rozdíl, ale při pohledu na řez jej uvidíme. U vysokotlakých laminátů je jasně vidět tmavá, téměř milimetrová vrstva laminátu. Měli bychom vědět, že špičkové laminátové podlahy mívají takové vrstvy i dvě. To může být důležitým prvkem v našem rozhodování, kterou podlahu z laminátu si vybereme. U melaminové podlahy tato silná vrstva není, jde vlastně o papír pokrytý slabou laminovou vrstvou. Nemusíme zaznamenat rozdíl v celkové tloušťce podlah, a přesto může jít o rozdílné typy provedení. V tomto směru je známo, že některé firmy podvádějí, když např. dodavatel stavby instaloval melaminové podlahy a účtoval je jako značkové, z vysokotlakého laminátu. Takže na tomto rozpočtu vlastně vydělal na úkor zákazníka. Podobných chyb je nutno se vyvarovat, a proto i zde je namístě poradit se s odborníkem na pokládání podlah – podlahářem. V každém případě když budeme počítat s instalací podlahového vytápění do našeho domu či bytu, budeme volit některý z typů laminátových podlah, které se pro tyto účely hodí velmi dobře. Při využití podlahy pro podlahové vytápění se většina laminátů se hodí jako podlahová krytina. K přednostem laminátových podlah patří dále jednoduchá údržba, stálobarevnost, odolnost, záruka. Údržba laminátové podlahy je snadná, k umývání podlahy postačí čistící prostředky určené pro tento typ podlahy. Bohužel musíme být opatrní, a dávat pozor, aby nám něco na tuto podlahu nespadlo, a nepoškodilo tak strukturu laminátu. I když máme možnost koupit opravný voskový korektor na laminát, a použít jej na opravu otlučeného místa, struktura této podlahy je již poškozena. Musíme mít na paměti, že laminátové podlahy se bohužel opravit nebo renovovat nedají, a jejich životnost je cca 2 - 15 let podle odolnosti použitého druhu laminátu.

V případě, že se přesto rozhodnete pro levnější, tedy laminátovou podlahu, měli byste vědět následující informace.
Údržba laminátové podlahy je snadná, k umývání podlahy postačí čistící prostředky určené pro tento typ podlahy. Bohužel musíme být opatrní, a dávat pozor, aby nám něco na tuto podlahu nespadlo, a nepoškodilo tak strukturu laminátu. I když máme možnost koupit opravný voskový korektor na laminát, a použít jej na opravu otlučeného místa, struktura této podlahy je již poškozena.
Musíme mít na paměti, že laminátové podlahy se bohužel opravit nebo renovovat nedají, a jejich životnost je cca 2 - 15 let podle odolnosti použitého druhu laminátu.



Výhody a nevýhody laminátové podlahy Adresa : http://www.podlahy-koberce.com/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: podlahy, laminátové podlahy
Uloženo: 08.04.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde