SPESSO Matrace - Matrace, rošty, polštář

Vyrábíme tyto matrace:

Matrace polyuretanové

Polyuretan jako materiál na výrobu matrací se používa už dlouhé léta. Polyuretanová pěna se pro potřeby matracového průmyslu vyrábí v různých sílách, tuhostech i barvách. Kombinací různých tuhostí polyuretanových pěn dokáží výrobci sestavit matrace, z kterých si může vybrat široké spektrum zákazníků. Krom klasické polyuretanové pěny je známá ještě i pojená polyuretanová drť. Je to materiál, který se používá na vystužení jáder pro sendvičové matrace. Pojená polyuretanová drť má vyšší hustotu a tuhost jako klasická polyuretanová pěna. Výhodou polyuretanové pěny je její tvarová stálost a pružnost a proto je vhodná i pro polohovací rošty.

Matrace pružinové

Pružinové matrace jsou asi nejznámejším druhem matrací. Někteří lidé k nim mají předsudky. Musíme ale říct na jejich obhajobu, že pružinové matrace patří mezi nevzdušnější matrace. Jejich jádro je tvořeno pružinami z drátu obvykle 2,2 – 2,4 mm které jsou spojovány pérkami. Vrchní ( roznášecí ) vrstvu tvoří různé materiály jako polyuretan, studená nebo líná pěna, latex nebo oblíbené vrstvení kokos a ovčí rouno. Tvrdost pružinových matrací se určuje podle síly drátu, z kterého jsou pružiny vyrobeny a podle použitého materiálu na vrchních stranách matrace. Nevýhodou pružinových matrací je to, že je nemůžeme polohovat. Můžou být položené jenom na pevných laťových nebo lamelových roštech.

Taštičkové matrace

Taštičkové matrace jsou v současnosti velmi oblíbené díky jejich vzdušnosti. Jádro taštičkových matrací je tvořeno jednotlivými pružinami, které jsou zabaleny v taštičkách, obvykle z netkané textílie. Jednotlivé taštičky jsou pak k sobě lepené a nejsou spájané pérkami, proto odpadá možnost vrzání. Tohle spojení zvyšuje i jejich pružnost a proto jsou taštičkové pružinové matrace vhodné i na polohovací rošty. Jádro taštičkových matrací obsahuje větší počet pružin, které jsou menší, drát má menší průměr a je víc napružený. Vrchní vrstvení bývá jako u pružinových matrací z různých materiálů. Oblíbená je kombinace latexu nebo studené a líné pěny.

Matrace ze studené pěny a líné pěny

Studená pěna je nový materiál na výrobu matrací známá i pod názvem HR pěna. Studená pěna má lepší tvarovou stálost, je pevnější a vzdušnější než klasická polyuretanová pěna. Větší vzdušnost matrace zajišťují póry, které jsou otevřenější než u polyuretanové pěny, protože studená pěna se pění pomocí vody za studena. Variabilita studené pěny, její různá hustota a tuhost a její dokonalá tvarovatelnost umožňuje výrobcům vyhovět při sestavovaní matrací širokému spektru zákazníků. Matrace ze studené pěny jesou vhodné i na polohovací rošty.
Velkým trendem se stala líná pěna. Je to materiál, který má dokonalou tvarovou přizpůsobivost. Pod tlakem a teplem se pěna uvolní, změkne a přispusobí se ležícímu tělu. Oblíbeným se stalo tvarování do masážních nopů. Výškou a členitostí jednotlivých nopů se mění tvrdost líné pěny, tak jak je to vhodné a nutné pro správnou fyziologickou oporu těla.
Rozdělení matrací do zón je taky velmi důležité. Na trhu jsou známe matrace tří, pěti nebo sedmi zónové. V ramenní kolébce musí matrace povolit, tak aby se nám rameno při spánku na boku do matrace zabořilo a nekřivila se nám páteř. V oblasi beder je nutné mít matraci pevnější a v oblasti pánve zase matraci pružnou.

Matrace latexové

Latexové matrace patří mezi nepružnější a nejměkčí matrace na trhu. Většinou bývají rozděleny do několika anatomických zón, které napomáhají k správnému rozložení tělesné váhy na matraci. Latex se na český trh dodává v různých hustotách a výškách. Je to syntetický výrobek s přídavkem přírodního kaučuku ale nikdy o latexových matracích nemůžeme říct, že obsahují 100% přírodního latexu. Latexové matrace mají provzdušňující a odvzdušňující kanálky, které přispívají příznivě ke kvalitě spánku. Mají schopnost výborně se přispůsobit ležícímu tělu a jsou vhodné i na polohovací rošty. Jedná se o měkčší materiál, proto výrobci často kombinují latex s pojenou polyuretanovou drtí nebo s kokosem. Tak můžeme nabídnou latexovou matraci i pevnějšícho charakteru.

Matrace z bio -pěny

Trendem v oblasti matrací z pěnových materiálů je snaha nahradit ropné produkty oleji jiného původu, z obnovitelných zdrojů.. Různé firmy vyzkoušely a nabízejí různé produkty na bázi slunečnicového oleje, řepkového nebo olivového. Rostlina Verenda , která roste bujně v teplých oblastech, je zdrojem jiného, již delší dobu známého oleje, jeho název vám neprozradíme , zjistěte si jej sami. Pro nás je podstatné , že olej na rozdíl od výše zmíněných neprodukuje žádný pach a má také minimální emise, tedy že matrace vydrží déle v tom stavu, jak ji výrobce vyrobil. . Obchodní značka pěny je NAWAPUR a vyrábí se v několika provedeních odlišných i barvou.
SPESSO Matrace - Matrace, rošty, polštář Adresa : http://www.matrace-spesso.cz/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: Matrace, zdravotní matrace, matrace latexové, matrace na míru, lamelové rošty, m
Uloženo: 02.12.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde